Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Guenther UeckerHet K20 museum in Düsseldorf organiseert onder de naam ‘Uecker’ een overzichtstentoonstelling van het werk van de Duitse kunstenaar Günther Uecker.

60 Tentoongestelde werken omvatten zijn oeuvre dat ruim 50 jaar omspant, waaronder spijkerschilderijen, monochrome reliëfs en geribbelde oppervlakten want zijn fascinatie voor spijkers is een vast onderdeel in veel van zijn werk. Later ontwierp hij ook toneeldecors en –kostuums. Hij maakte deel uit van de ZERO-beweging die zijn tijdsgenoten Mack en Pien in 1958 oprichtten. Uecker groeide op in Oost-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en de traumatische ervaringen die hij daar opdeed zijn deels te zien in zijn werken. De tentoonstelling loopt van 7 februari tot en met 10 mei 2015. Nadere info via www.kunstsammlung.de.

Gunther Uecker in Düsseldorf

Günther Uecker is geboren in 1930 in Mecklenburg in de voormalige DDR.
Hij met zijn oeuvre van ruim 50 jaar een wezenlijke bijdrage geleverd aan de internationale kunstwereld. Met zijn spijkerschilderijen liet hij een totaal nieuwe manier van schilderen zien. Uecker is sterk verbonden met Düsseldorf, hij studeerde er aan de kunstacademie en was er lange tijd docent. Zijn werk wordt door de werking van licht en schaduw ook wel tot de kinetische kunst gerekend. De tentoonstelling documenteert werken uit zijn vroege periode, schilderijen, sculpturen, beeldhouwwerken, films en toneelkostuums die hij ontwierp voor operavoorstellingen. Te zien zijn onder meer enkele kenmerkende werken waaronder Terrororchester, Brief an Peking, de Verletzungsworte en Sandmulhle.
 
Düsseldorf-Tourismus & Marketing heeft een Düsseldorf à la Card arrangement met een overnachting in een hotel naar keuze inclusief ontbijt en Düsseldorf Card. Prijs vanaf €49,- tot 95,- per persoon. Nadere informatie via www.duesseldorf-tourismus.de.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com