Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

schwarzwaldVolop genieten in Duitslands "Geniesserecke" . Na Frankrijk telt Duitsland de meeste Michelin-sterren. Baden-Württemberg is met 89 Michelin-sterren op zijn beurt het Bundesland met de meeste sterren. In de zuidwesthoek van deze deelstaat ligt het Zwarte Woud en dit wordt ook wel de "Geniesserecke" van Duitsland genoemd. Hier mochten maar liefst 29 restaurants 38 Michelin-sterren verdelen. Honderden andere restaurants ontvingen ook nog punten, diamanten en kooklepels van de culinaire gidsen van respectievelijk Gault-Millau, Varta en Aral.

Baiersbronn vormt binnen het Zwarte Woud vervolgens weer het Mekka voor de fijnproevers: hier vindt men 3 restaurants met samen 8 Michelin-sterren. In het Zwarte Woud is het dubbel genieten, want de mooie gerechten smaken nog beter met de edele wijnen die uit de regio afkomstig zijn. Evenals het mineraalwater en het bier worden deze tot ver over de grenzen van het Schwarzwald geroemd.

In het Zwarte Woud kennen de restaurants een 'badisch-schwäbisch-elsässische Küche' en gebruiken de koks veel regionale producten. In de beide natuurparken die het Zwarte Woud rijk is, hebben 90 restaurateurs zich bijvoorbeeld verenigd onder het motto „landschapszorg met mes en vork“. Ook in het Oberrheintal vormen 50 koks een vereniging om de producten van de Kaiserstuhl-regio te promoten. Hun motto is "Aus der Region, für die Region".

Het noordelijk gelegen Karlsruhe wordt wel eens de 'poort' naar het Zwarte Woud genoemd. Na een bezoek aan de vele galerieën en musea die deze stad rijk is zijn er volop mogelijkheden om de culinaire kant van deze Fächerstadt (Markgraf Karl zag tijdens zijn rust ('Ruhe') een stadsindeling in radialen voor zich) te ontdekken. De 'badische' keuken, met invloeden van de nabijgelegen Elzas, maakt dankbaar gebruik van de voorhanden regionale producten. Dat een locatie direct voor een bijzondere sfeer zorgt bewijst restaurant "das Kesselhaus". Dit met één Michelin-ster onderscheiden restaurant ligt in een monumentaal fabrieksgebouw uit 1910 in het stadsdeel Grünwinkel. Het oude ketelhuis werd met veel zorg gerestaureerd. In het interieur is de industriële basis gecombineerd met diverse moderne toevoegingen. Of men nu dineert in de Bistro of de Salon, in beide gevallen is het een bijzondere belevenis.
Meer informatie: www.karlsruhe-tourismus.de
 
Freiburg kan gezien worden als de hoofdstad van het Zwarte Woud. Het symbool van deze stad is de Münster met zijn 116 meter hoge toren. Aan de voet van dit middeleeuwse meesterwerk ligt resturant 'Alte Wache", ook wel 'het huis van de badische wijnen' genaamd. Alle wijnboeren uit de regio Baden presenteren hier hun producten. Waar beter dan uitkijkend over de Münsterplatz kan men genieten van deze wijnen. Een speciale wijn die alleen in de Alte Wache te verkrijgen is, is de Kalte Sofie. Dit is een wijn die volgens een geheim recept en zonder toevoegingen ter plaatse gemaakt wordt. Als men later Freiburg verder gaat verkennen, let dan op de Bächle, stroompjes die dwars door de straten en steegjes hun weg vinden. Het verhaal wil dat iedereen die in zo'n beekje stapt, terugkeert naar Freiburg en hier een partner vindt. Ook als je niet in een Bächle stapt kom je zeker een keer terug.
Meer informatie: www.alte-wache.de

Meer informatie over het Zwarte Woud is te vinden op www.kulinarisch-schwarzwald.info en www.schwarzwald-entdecken.info. Telefonisch kan men voor informatie ook terecht op 0049-761.896460.

Kaart van Schwarzwald - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com