Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

kroatie zeilen 1Kvarner en Dalmatië meest populaire bestemmingen onder Nederlanders. Kobaltblauwe zee, kristalhelder water, smetteloze baaien, natuurparken, heerlijk lokaal eten en een grote diversiteit aan havens om aan te meren. Dit zijn de ingrediënten voor een perfecte zeilvakantie.Van de betoverende, ongerepte Adriatische kust tot verbazingwekkende natuurparken; Kroatië heeft een buitengewone diversiteit en schoonheid op het gebied van natuur en van architectuur..

Of je er nu van houdt om van het ene ongerepte eiland naar het andere te hoppen, oude opgravingen te verkennen, het beste lokale eten en drinken te proberen of te sporten, Kroatië heeft genoeg te bieden in de zomer én in de rest van het jaar.

Met een van de meest fascinerende kustlijnen ter wereld en de op vijf na langste kustlijn in Europa, is Kroatië een paradijs voor zeilers. Het biedt 1.500 baaien en havens op de eilanden en op het vasteland. Hier kunnen zeilliefhebbers het anker uitgooien en de avond doorbrengen. De Kroatische jachthavens liggen zowel in de buurt van grote steden als in de kleine inhammen van de eilanden en staan er bekend om dat ze veilig zijn en over goede voorzieningen beschikken.

Een aantal van de beste bestemmingen van de Adriatische kust ligt in Kvarner en de Zuid-Dalmatië regio.

Kvarner regio

kroatie zeilen 2Kvarner is door haar buitengewone karakteristieken een van de populairste regio’s onder Nederlanders. Deze bestemming is het hele jaar te bezoeken en biedt een bijzondere combinatie van zee, eilanden en hooglanden. De schoonheid van de Kvarner eilanden en het kustgebied maken het, in combinatie met de hoog aangeschreven en goed onderhouden jachthavens, een perfecte plek om het water te ontdekken.

Er zijn dertig grote havens in de Kvarner regio en haar zestien jachthavens bieden maar liefst vijfduizend ligplaatsen.

De eilanden van Kvarner vormen een groot onderdeel van het’ toerismeaanbod van Kroatië en ze bieden een gelegenheid om te genieten van natuur, traditie en cultuur in de mooiste accommodaties. Cres, Lošinj, Krk en Rab zijn een wereld op zich, met een eigen geschiedenis, traditie en een moderne en vriendelijke sfeer. Ze zijn voorzien van alle wensen die zeilliefhebbers hebben– en met enig geluk, kunnen er onderweg zelfs dolfijnen worden gespot.

De jachthavens van Kvarner:
ACI Marina Cres, ACI Marina Opatija, ACI Marina Rab, ACI Marina Supetarska Draga, Marina Punat, Marina Lošinj, Y/C Mali Lošinj.

Topbestemmingen:

Volosko

Een van de mooiste plekken in dit gebied is Volosko, een klein vissersdorp en een onmisbare stop voor foodies. Tussen smalle straten en idyllische stenen huisjes, vind je restaurantjes die elke dag verse vis serveren, bereid volgens de beste culinaire tradities.

Lubenice

Haar positie op de heuvel en haar labyrint aan smalle straatjes maken Cres een fascinerend Middeleeuwse dorp. In het dorp ligt een schitterende baai, die bekend staat als een van de beste stranden van Kvarner.

Opatija

Opatija is de toeristenbestemming met de oudste traditie van de Adriatische kust. In het verleden is het, dankzij haar typisch Mediterraanse weer, de favoriete locatie geweest voor winter- en zomervakanties van de Oostenrijk-Hongaarse adel. Tegenwoordig vind je er luxueuze hotels, antieke villa’s en prachtige huizen die zijn getransformeerd in beeldschone resorts met wellness faciliteiten, vergaderruimtes en zwembaden. Villa Angiolina is een van de oudste en meest schitterende gebouwen in de stad. In het verleden woonden hier verscheidene beroemde mensen zoals Oostenrijkse keizerin Mary Ann Savoyde kroonprins en -prinses Rudolph en Stephanie en vele anderen.

Dalmatië

Haar warme zee, pittoreske landschap, rijke geschiedenis en schitterende eilanden zorgen ervoor dat Dalmatië de perfecte bestemming is om te zeilen. Verder ligt een van de meest prachtige steden in Europa in deze regio: Dubrovnik, ook bekend als de “Parel van de Adriatische kust”. De regio is de afgelopen tijd steeds meer in trek geraakt onder Nederlanders en staat bekend om haar wijngaarden, amandelen en olijfbossen.

ACI jachthavens in Dalmatië:
ACI Marina Trogir, ACI Marina Split, ACI Marina Milna, ACI Marina Palmizana, ACI Marina Vrboska, ACI Korcula, ACI Marina Slano, ACI Marina Dubrovnik.

Mooiste Midden- en Zuid-Dalmatische eilanden:

Hvar

Naar Hvar wordt vaak verwezen als de koningin van de Kroatisch Dalmatische eilanden. Het eiland staat bekend om haar brede lavendelvelden die voornamelijk in de maand juni bloeien. Het hele eiland is met paars bedekt en ruikt heerlijk. Hvar is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, onder meer door de ‘herbal hikes’ . Daarnaast wordt het gezien als een van de tien mooiste eilanden ter wereld.

Vis

Vis lag voor een lange tijd redelijk afgelegen. Nu is het een geheime tip voor zeilers die afgezonderd willen genieten van hun vakantie en die zich aangetrokken voelen tot de mysterieuze charme van het eiland. Het is nog vrij rustig en authentiek gebleven.

Lastovo

kroatie zeilen 3Lastovo is een van de tien plekken die zijn opgenomen in de lijst van het World Wildlife Fund. Voor een romantische ontsnapping wordt een bezoek aan de baaien, zoals Zaklopatica en Skrivena Luka (Portorus) aangeraden. Verder zijn er schitterende baaien met zand in de buurt gelegen, op het kleine eiland Saplun.

Korcula

Dé plek voor ontdekkers – op Korcula treed je in de voetsporen van een van de meest beroemde wereldreizigers van de wereld: Marco Polo. Op het eiland staat zijn geboortehuis.. Het overweldigende stadscentrum van Korcula met haar forten en muren en de oude stad zijn plekken met vele historische monumenten van de interessante geschiedenis van Korcula.

Zadar

Zadar ligt in het centrum van de Adriatische Zee en heeft daardoor een hoogstaande nautische infrastructuur. Het gebied is bezaaid met onbewoonde eilanden. Vooral Dugi Otok (Long Island) met haar prachtige Sakarun baai is een bezoek waard.

Sibenik

De Sibenik eilandengroep bevat de meeste eilanden van Kroatië. Je vindt hier veel baaien en het ligt tussen twee nationale parken (Kornati National Park en Krka National Park). Het Krka National Park is met eigen boot te bereiken.

Buiten de fascinerende wilde natuur, zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden. Het gebied bevat archeologisch interessante gebieden. Daarnaast is de historische stad Sibenik met de St. James kathedraal erg populair.

De geschiedenis, natuur en gastronomie van Kroatië maken het een paradijs voor iedereen met liefde voor de zee, goed eten, cultuur en sport.

Belvilla Vakantiehuis in Kroatie

Google Maps Kroatië:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com