Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

cityzapper5x stedentrips voor de gefrustreerde Oranje-supporter.  Voor Oranje-supporters een drama: Nederland zal niet in actie komen op het EK in Frankrijk. Veel Nederlanders hadden al in hun hoofd om volgende zomer naar La France te vertrekken om een wedstrijd bij te wonen (het is tenslotte toch om de hoek). Helaas, dat feest gaat nu niet door.

Voor wie zijn frustraties kwijt wil of er toch een beetje wil bijhoren zet CityZapper vijf stedentrips op een rij, BUITEN Frankrijk uiteraard!

1. Thessaloniki (Griekenland)
Van Europees kampioen in 2004, naar geen EK in 2016. Het overkwam de Grieken. En aangezien het Nederlandse voetbalteam in hetzelfde schuitje zit, is het helemaal geen slecht idee om troost te zoeken en het leed te delen met onze Ouzo-vrienden. Reis af naar het geweldige Thessaloniki, knuffel een Griek op het Aristoteles plein, deel frustraties tijdens een wandeling langs het zeefront en dans alles weg in één van de clubs! Geen behoefte aan dansen? Dan kunnen gefrustreerde supporters zich ook bezatten aan het bier in de Kitchen Bar (daar hangen geen tv-schermen).

2. Antwerpen (België)
Onze zuiderburen staan op de eerste plaats op de FIFA-ranglijst en hebben, met spelers als Kevin de Bruyne en Eden Hazard, een prachtig team. Waarom niet afreizen naar Antwerpen om de Rode Duivels aan te moedigen? Samen juichen op de Grote Markt en een biertje pakken bij Café Au Lait of Café Beveren! Op Facebook zijn genoeg petities te vinden waar iedereen zich kan bekeren tot supporter van het Belgische elftal. Belgen zijn toch ook bijna Nederlanders, maar dan met een klein accent? Deel mee in de vreugde en steun ze bij verlies!

3. München (Duitsland)
"Schade Deutschland, alles ist vorbei" is een uitspraak die momenteel weinig hout snijdt. De Duitsers gaan dit keer namelijk zonder ons naar het EK, dus de droomfinale Nederland-Duitsland zullen we helaas moeten vergeten! Misschien is het daarom een idee om de oude gloriedagen van Oranje nog eens te herbeleven in München. Daar klopten we namelijk de Sovjet-Unie tijdens de EK-finale van 1988! Loop rond bij het Olympiastadion op het Olympiapark en denk nog eens terug aan die miraculeuze goal van Van Basten waarmee in dat stadion de Europese titel in de wacht werd gesleept.

4. Kaapstad (Zuid-Afrika)
Het gesuis in de gehoorgang, veroorzaakt door het verschrikkelijke geluid van duizenden vuvuzela's, is misschien al verdwenen, maar het positieve gevoel van het WK 2010 in Zuid-Afrika nog zeker niet! Vergeleken met de misgelopen EK-kwalificatie valt de tegen Spanje verloren finale in Johannesburg nog wel mee, toch? Mocht die bewuste dag toch nog steeds zeer doen, bezoek dan Kaapstad! Hier wonnen we namelijk de halve finale tegen Uruguay, met onder andere een fantastisch afstandsschot van Giovanni van Bronckhorst. Even je hoofd leegmaken kan op Devil's Peak, waar je een fantastisch 360-graden uitzicht hebt over Kaapstad.

5. Vancouver (Canada)
Voor wie echt helemaal niks meer met het EK in 2016 te maken wil hebben is er ook een oplossing. Steek de Atlantische Oceaan over, weg van Europa! Canadezen hebben sowieso meer met ijshockey, dus in Vancouver kunnen gefrustreerde Oranje-supporters zich de volgende zomer helemaal afzonderen van wat een voetbalfeest had moeten worden. Wie zich even schaamt om Nederlander te zijn, moet maar net doen alsof ‘ie uit Canada komt. Op 1 juli kan dat bijvoorbeeld tijdens Canada Day! Ongetwijfeld dat iedereen het weer zal zien zitten na een tripje naar de levendige stad Vancouver.

Genoeg leuke alternatieven toch, voor de zomer van 2016? Op naar het WK van 2018!

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com