Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wereldwijde ride sharing dienst neemt lokale speler Jizdomat over in Tsjechië.

BlaBlaCar, ’s werelds grootste lange afstand ride sharing community, kondigt vandaag de lancering in Tsjechië en Slowakije aan door overname van de lokale dienst Jizdomat. De overname van Jizdomat betekent de zevende aanwinst van BlaBlaCar en de zesde overname in Europa. Vanaf nu kunnen Tsjechen en Slowaken lange afstandsritten delen door gratis de BlaBlaCar app voor Android en iPhone te downloaden of gebruik te maken van de websites www.blablacar.cz en sk.blablacar.com.

Tsjechië en Slowakije zijn de nieuwste toevoegingen aan de wereldwijde community van BlaBlaCar met 25 miljoen leden. De landen hebben een enorm potentieel voor betaalbare city-to-city ride sharing. Reizen per auto is voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar, op dit moment gaat 12 procent (Tsjechië) en 13 procent (Slowakije) van het dagelijkse loon op aan brandstof. Dit is gebaseerd op het dagelijks gemiddeld inkomen. Daarnaast hebben beide landen een jonge community waarvoor de service zeer aantrekkelijk is, getuige ook het succes van Jizdomat. In vijf jaar tijd heeft het bedrijf een sterke community van bestuurders en passagiers opgebouwd die actief internationale ritten delen, bijvoorbeeld van Praag naar Berlijn voor 320 Kč  (€11,-) of van Bratislava naar Krakau voor 420 Kč (€15,-).

Het vijftiende kantoor van BlaBlaCar is gevestigd in Praag en komt onder leiding te staan van Pavel Prouza. De oprichters van Jizdomat gaan zich richten op nieuwe activiteiten.

Nicolas Brusson, medeoprichter en COO van BlaBlaCar, zegt: “We zijn verheugd van start te gaan in de Tsjechië en Slowakije; een nieuwe fase in het creëren van een city-to-city ride sharing dienst zonder grenzen in Europa. Wij gaan voortbouwen op het mooie werk van Jizdomat en haar vertrouwde ride sharing community in deze markten om ervoor te zorgen dat ride sharing overal beschikbaar is waar mensen reizen.”

Pavel Prouza, die de rol van Country Manager voor beide landen op zich neemt, vertelt: “BlaBlaCar heeft een indrukwekkend track record als het aankomt op implementatie in nieuwe markten én het introduceren van nieuwe functies die zijn ontworpen voor het verbeteren van veiligheid, gemak en vertrouwen. Met deze gecombineerde krachten zijn we ervan overtuigd de bestaande community aanzienlijk uit te kunnen breiden en city-to-city ride sharing te laten groeien in Tsjechië en Slowakije.”

Frédéric Mazzella, oprichter en CEO van BlaBlaCar, voegt toe: “We zijn een stap dichterbij het doel een city-to-city ride sharing dienst te bieden in elke markt waar grondtransport kan worden verbeterd. We zien acceptatie over de hele wereld, terwijl de toegang tot mobiliteit wordt verbeterd en de manier waarop wij onze auto’s gebruiken in positieve zin veranderd.”

Met de lancering van vandaag, gevolgd op de recente uitbreiding in Brazilië, is BlaBlaCar nu actief in 22 landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Over BlaBlaCar
BlaBlaCar is wereldwijd de leidende lange afstand ride sharing community die passagiers met elkaar verbindt die op zoek zijn naar lange afstandsritten met een bestuurder die dezelfde kant op gaat. Ze reizen samen en delen op deze manier de reiskosten. De passagiers betalen een compensatie voor hun zitplaats waardoor bestuurders een bedrag ontvangen voor de brandstofkosten zonder hierbij winst te maken.



Het platform is ontwikkeld om een veilig, op vertrouwen gebaseerde community te creëren met duidelijke identiteiten van bestuurders en uitgebreide ledenprofielen. Leden kunnen zelfs aangeven hoeveel ze kletsen op een schaal van ‘Bla’ tot ‘BlaBlaBla’, waarvan de naam BlaBlaCar is afgeleid.    





BlaBlaCar creëert een wereldwijd, door mensen gebouwd, netwerk met een vertrouwde community van bestuurders en passagiers. BlaBlaCar telt meer dan 25 miljoen leden in 22 verschillende landen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com