Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

La patinoire Royale, of ''Royal Skating'' werd gebouwd in 1877 in het hart van de wijk Gilles. Het gebouw werd oorspronkelijk gebruikt als een schaatsbaan, een van de eerste in Europa!  Later werd in het gebouw in 1900  een Bugatti-garage gevestigd.  Na de Tweede Wereldoorlog werd de schaatsbaan gebruikt als garage van Siemens, voordat ze in 1975 een tentoonstellingsruimte voor verzamelwagens werd. De Patinoire royale is een gebouw bestaande uit twee vleugels; waarvan de eerste formeel de rolschaatsbaan heeft gehuisvest en naar rue Veydt kijkt, terwijl de tweede kleiner is, van recentere bouw, en ligt op rue Faider met daarin de Galerie Valerie Bach.

Tracey Emin (Londen, 3 juli 1963) is een Brits kunstenares. Ze werd geboren in Croydon, Londen. Haar moeder was Engels, en haar vader Turks-Cypriotisch. Ze behoort tot de Young British Artists. Haar werk staat bekend als controversieel, maar ook als conceptueel en autobiografisch. Ze schildert, tekent, maakt beeldhouwwerken, doet aan fotografie en handwerken. Haar werk wordt internationaal geëxposeerd - nu tijdens het Brussels Gallery Weekend te zien bij Xavier Hufkens.

Brussel wordt steeds meer erkend als een avant-garde platform voor hedendaagse kunst in Europa. Het Brussels Gallery Weekend is een belangrijk evenement op het gebied van hedendaagse kunst in België: een rondleiding in meer dan 40 top hedendaagse kunstgalerijen van Brussel bekend om hun relevantie in hun kunstenaars selectie en een non-profit circuit op basis van grote instellingen en en collectieven van artiesten.

Brussel wordt ook wel de hoofdstad van Europa genoemd vanwege de vele Europese instellingen die hier zetelen. Maar misschien is de stad nog wel meer bekend door haar Belgische wafels, bier en chocolade. Aangezien in Brussel zowel Frans als Nederlands wordt gesproken hebben alle straten en bezienswaardigheden twee namen.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com