Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

La patinoire Royale, of ''Royal Skating'' werd gebouwd in 1877 in het hart van de wijk Gilles. Het gebouw werd oorspronkelijk gebruikt als een schaatsbaan, een van de eerste in Europa!  Later werd in het gebouw in 1900  een Bugatti-garage gevestigd.  Na de Tweede Wereldoorlog werd de schaatsbaan gebruikt als garage van Siemens, voordat ze in 1975 een tentoonstellingsruimte voor verzamelwagens werd. De Patinoire royale is een gebouw bestaande uit twee vleugels; waarvan de eerste formeel de rolschaatsbaan heeft gehuisvest en naar rue Veydt kijkt, terwijl de tweede kleiner is, van recentere bouw, en ligt op rue Faider met daarin de Galerie Valerie Bach.

Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn neo-klassieke stijl. Sinds 1995 is het gebouw officieel een historisch monument.

Expositie van dit moment:
Onder het dak van het prachtige La Patinoire Royale is samengebracht « Sculpting Belgium », met circa 30 beroemde Belgische artiesten met overwegend beeldhouwwerken, gemaakt in de jaren -40 en later. Iedere Belgische kunstenaar heeft op zijn eigen manier de na-oorlogse kijk op deze periode in beeld gebracht.
http://www.lapatinoireroyale.com

Brussels Gallery Weekend
Brussel wordt steeds meer erkend als een avant-garde platform voor hedendaagse kunst in Europa. Het Brussels Gallery Weekend is een belangrijk evenement op het gebied van hedendaagse kunst in België: een rondleiding in meer dan 40 top hedendaagse kunstgalerijen van Brussel bekend om hun relevantie in hun kunstenaars selectie en een non-profit circuit op basis van grote instellingen en en collectieven van artiesten. http://brusselsgalleryweekend.com/

In het Brussels Gallery Weekend 2017 wordt de opening van Brussel hedendaagse kunstgaleries en non-profitruimtes gevierd die samen grote exposities bieden verspreid over de hele stad. In 2018 wordt het  11e Brussels Gallery Weekend gehouden in het weekend van 6 t/m 9 september 2018.

Voor de lokaties van alle deelnemende galleries is een kaart van Brussel beschikbaar. Uiteraard kunnen de galleries ook later - buiten het Gallery Weekend worden bezocht. Op latere tijdstippen zijn er mogelijk andere exposities.

De 10e edite van Brussles Galley Weekend  besteedt veel aandacht aan de diversiteit van de Brusselse kunstwereldp. Het accent blijft op hedendaagse kunst liggen, maar met twaalf nieuwe deelnemers (CLEARING, Galerie de la Béraudière, Galerie Conradi, Galerie Felix Frachon, Galerie La Forest Divonne, LMNO, Mendes Wood DM, OV Project, Spazio Nobile, Vedovi Gallery, Waldburger Wouters and Xavier Lust) is er ook aandacht voor moderne, Afrikaanse en Indiase kunst. Caroline Van Hoek, Maniera, Pierre Marie Giraud, Spazio Nobile, Victor Hunt en Xavier Lust concentreren zich op hedendaags design. Gevestigde Brusselse galleries als Albert Baronian, Greta Meert, Jablonka Maruani Mercier, Jan Mot, Keitelman Gallery, Rodolphe Janssen en Xavier Hufkens en dépendance, Harlan Levey Projects, Hopstreet, Irène Laub, Meessen De Clercq, Office Baroque, Sorry We’re Closed, Stems Gallery en Valérie Bach nemen al jarenlang deel. Daarnaast vestigden verschillende buitenlandse galeries in de loop der jaren een filiaal in Brussel: Almine Rech (FR), Barbara Gladstone (USA), Bernier / Eliades (GR), Conradi Gallery (DE), Daniel Templon (FR), Dvir Gallery (IL), Galerie de la Béraudière (CH), Marie-Laure Fleisch (IT), Mendes Wood DM (BR), Michel Rein (FR) and Nathalie Obadia (FR). Anderen zoals Aeroplastics, CLEARING, Didier Claes and Waldburger Wouters vonden nieuwe locaties en verhuisden.

Brussel verkennen en accommodatie zoeken

http://brusselsgalleryweekend.com/


Te zien in de Patinoire Royale
 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com