La Selva is een regio in de provincie Gerona

Selva is een comarca van de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is onderdeel van de provincie Gerona, alleen de gemeente Fogars de la Selva hoort bij de provincie Barcelona. In 2005 telde Selva 144.420 inwoners op een oppervlakte van 995,11 km2. De hoofdstad van de comarca is Santa Coloma de Farners.

Vulkaan in de provincie Gerona

Fietstocht vanuit Gerona naar Besalu - ongeveer 105 km. Besalú is een gemeente in de Spaanse provincie Gerona, comarca Garrotxa, in de regio Catalonië met een oppervlakte van 5 km². In 2007 telde Besalú 2265 inwoners. De stad heeft een middeleeuws verleden en had eenbelangrijke Joodse gemeenschap. In deze historische plaats zijn de resten van een joodse synagoge en joods badhuis te vinden.

Baix Empordà is een regio in de provincie Gerona

Baix Empordà (Catalaans, Spaans; Bajo Ampurdán) is een comarca van de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is onderdeel van de provincie Gerona. In 2005 telde Baix Empordà 120.302 inwoners op een oppervlakte van 701,69 km². De hoofdstad is la Bisbal d'Empordà en de grootste stad van de comarca is Palafrugell.

Gerona - een mooie Citybreak bestemming

De smalle straatjes van El Call – de Joodse Wijk van Gerona – zijn bijzonder sfeervol. Met prachtige en indrukwekkende middeleeuwse gebouwen en de nauwe straatje met kinderkoppen die uitkomen op zonnige pleintjes en stille, schaduwrijke hoekjes van de stad.

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com