Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Leros heeft een landoppervlakte van 53 km2 met een kustlijn van 71 km en een bevolking van 8.100 inwoners.

Het is een eiland met veel baaien, mooie natuurlijke havens, zandstranden en een goede infrastructuur. Er zijn archeologische terreinen, kastelen, herenhuizen en Italiaans koloniale architectuur.
Leros is bewoond sinds de neolithische periode met een geschiedenis gelijk aan de andere eilanden van de Dodecanesen. Tijdens de Italiaanse bezetting was Leros een strategische rol toebedeeld. Het bergachtige Leros ligt ten zuiden van Patmos en op een steenworp afstand van de noordkust van Kalimnos. Het is één van de kleinere eilanden van de Dodekanessos.
Natuur Vruchtbare groene valleien worden afgewisseld met olijfboomgaarden, die al dan niet in terrasvorm tegen de berghellingen zijn geplant. Verspreid in de bergen liggen de restanten van twee byzantijnse forten. Vanaf het eiland heeft men een prachtig uitzicht op de grillig gevormde kustlijn met baaien en diepe inhammen.


Te zien en te doen
Platanos-Agia Marina-Panteli zijn 3 met elkaar verbonden nederzettingen die gezamenlijk de hoofdstad vormen. Van de 3 plaatsen is Platanos de oudste. In de hoofdstad is het volgende de moeite waard om te gaan bezichtigen:
-De herenhuizen Kandioglou en Antonellou.
-De verschillende kerken.
-Het goed bewaard gebleven kasteel met sporen van de oud Griekse tijd heeft zijn huidige vorm gekregen ten tijde van de Venetiërs. In het kasteel vindt men het Panagia Kera klooster uit 1300 met mooie iconen en een oud Grieks byzantijnse collectie. -“Broutzi”is een Romeinse burcht bij de haven.-Het archeologisch museum met voorwerpen uit de prehistorische tijd tot de vroeg christelijke periode. Het witte havenplaatsje Laki ligt aan een fraaie, beschutte inham. Agia Marina is de kleine hoofdstad van het eiland. Beide stadjes bieden enkele toeristische faciliteiten, maar men proeft er voornamelijk het Griekse sfeertje. Stranden Verborgen in de baaien treft men een paar kleine en rustige zandstrandjes, met name bij Xirokambos, Agia Marina, Agios Stefanos, Panteli en Gournoi. Uitgaan De uitgaansmogelijkheden op het eilandje bestaan uit taverna's met terrasjes waar het tot diep in de nacht gezellig vertoeven is. Verder zijn er restaurantjes en cafe's.

Sporten
Leros biedt aardige mogelijkheden om te zwemmen, fietsen, wandelen en duiken.

Accommodatie
In de kleine stadjes is men voornamelijk aangewezen op de particuliere kamerverhuur. In Laki is een appartementencomplexje en verspreid zijn een veertiental, voornamelijk kleine hotels. Verder zijn er nog studio's en appartementjes op het eiland.
Er is een jachthaven in Laki.Hotels in Griekenland

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com