Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ithaka (Grieks: Ιθάκη, Latijnse spelling Ithaca) is een van de Ionische Eilanden en een gelijknamige gemeente die deel uitmaakt van het departement Kefalonia.


Volgens de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van dit eiland. Of het Homerische Ithaka overeenkomt met het huidige eiland met de daarvan afgeleide naam (het Griekse Thiaki)[1] is onderwerp van een langdurige controverse.

Het hoogste punt is de berg Niritos met 809 meter.

Het kleine, lieflijke eiland Ithaki ligt tussen het lonische eiland Kefalonia en het vasteland van Epirus. Het hoofdstadje Ithaki heeft een gezellige haven met terrassen dat grenst aan de smalle straatjes van het centrum. Hier zijn winkels en kleine pensions.

Op het noordelijke deel van het eiland ligt in de bergen het dorp Stavros, met twee schaduwrijke pleintjes en enkele tavernen. Frikes is een rustig vissersplaatsje met rondom de haven witte huizen, afgewisseld met enkele winkels en terrasjes.

Natuur
De groene bergen in het noorden staan in een scherp contrast met de kale en onherbergzame krijtrotsen in het zuiden. Beide delen worden met elkaar verbonden door een landengte, waarop de Adelaarsberg (Aëtos) staat. Vanaf de top heeft men een schitterend uitzicht op het naburige Kefalonia in het westen, en op de fjordachtige inham in het oosten, waaraan de hoofdstad van Ithaki ligt. De enige verharde weg op het eiland voert van Ithaki naar het noorden door een landschap van cipressen, amandelbomen en kleine verspreide olijfboomgaarden.

Cultuur
Ithaki staat bekend als het door Homerus beschreven koninkrijk van Odysseus. De weinige overblijfselen uit de klassieke tijd, en vooral de verhalen die hierom verweven zijn, vormen de basis voor een wandeling door de geschiedenis van het eiland.

Excursies
De enige excursiemogelijkheid vanaf Ithaki is een dagtocht per boot naar Kefalonia.

Stranden
Er zijn rustige zandstrandjes op het eiland, vooral in de omgeving van Frikes, Ithaki-stad (grofzand), Tsirimbis, Katsikouli en Leuko Gialo.

Uitgaan
Het rustige uitgaansleven vindt voornamelijk in Ithaki-stad plaats, waar restaurant, enkele bars en een discotheek zijn. Maar ook in Stavros en Frikes kan men op een aantal terrasjes de tijd doorbrengen.

Sporten
Ithaki is een zeer aantrekkelijke bestemming voor zeilers. Er worden bootjes verhuurd, waarmee men een tocht rond het eiland kan maken. Bij Ithaki-stad kan men windsurfen. Verder kan men er fietsen huren.

Meer weten: meer informatie kunt u verkrijgen op de volgende website, www.ithaki.gr

Kaart met hotels op de Ionische eilanden:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Hotels in Griekenland

Vakantiewoningen van Belvilla

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com