Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Corfu is het grootste eiland van de Ionische Archipel. De hoofdstad Corfu is een internationale stad met allure.

Een mengelmoes van Venetiaanse, Franse, Engelse en Griekse bouwstijlen draagt bij tot de charme van de stad. In het grote, levendige centrum wemelt het van de smalle straatjes, trappen en pleintjes met behalve souvenirwinkels ook een skala aan juwelierszaken en leer- en bontzaken.[Zie de kaart van Corfu....]

Ten zuiden van de hoofdstad liggen de toeristenplaatsen Perama, Benitses, Moraitika en Messonghi. Benitses en Moraitika hebben beide een oude dorpskern met een kerkje en kleine Griekse huizen. Kassiopi is een compact gebouwd vissersdorp. Rondom de haven is een plein met terrassen dat in een levendig centrum overgaat. Aan de noordkust liggen de langgerekte dorpen Acharavi, Roda en Sidari aan lange zandstranden.

Natuur
Het vruchtbare eiland is het rijk gezegend door de natuur. In het noorden zijn de groene bergen (hoogste top is de Pantokrator op 906 m), bedekt door pijnboombossen en statige cypressen. In het voorjaar is dit gedeelte een paradijs door de gele brem. Langs de noordwestkust vormen zandsteenkleurige rotsformaties prachtige inhammen en baaien. De rest van het eiland is groen en heuvelachtig, met alleen in het zuiden enkele laagvlakten. Talrijke stroompjes doorsnijden het eiland. Citrusboomgaarden, die over het hele eiland verspreid zijn, en de naar schatting 3,5 miljoen olijfbomen completeren de beschrijving van de weelderige natuur van dit eiland.

Excursies
Corfu ligt voor de westkust van het vasteland (district Epirus), ter hoogte van lgoumenitsa. Het eiland en de omgeving lenen zich uitstekend voor excursies:
- een rondrit in Corfustad, met onder andere een bezoek aan de koninklijke residentie Mon Repos, de kerk van de heilige Spiridon en het oude fort;
corfu-stad- een dagtocht door het noordelijke deel van het eiland;
- een dagtocht door het midden en zuidelijke deel van het eiland, met onder meer een bezoek aan het Achillion (paleis van Sissi);
- avondexcursie naar het dorp Danila met traditionele ambachten en folklore;
- barbecue op het strand van Dassia;
- boottochten rond het eiland;
- bootexcursie naar de zuidelijk gelegen eilandjes Paxos en Antipaxos;

Stranden
Lange zandstranden treft men in het noorden aan bij Roda, Acharavi en Sidari, aan de westkust bij Agios Gordis, Agios Georgios en Agios Georgiou, en in het zuidoosten bij Kavos. Langs de oostkust zijn de stranden kleiner, smaller en vaak gemengd met kiezels. Het Mirtiotissastrand aan de westkust is een naaktstrand. Hier voigt een overzicht van stranden op Corfu:
- fijnzandstrand (soms met kiezels) in: Agios Gordios, Acharavi, Alikes (dicht bij Potamos), Glifada, Messonghi, Roda en Sidari;
- grofzandstrand (soms met kiezels) in: Benitses, Corfustad, Dassia, Ermones, Kanoni, Ipsos, Komeno, Kontokali, Moraitika, Paleokastritsa en Perama;
- kiezel-/keienstrand in: Gouvia, Kassiopi, Liapades, Nissaki, Paleokastritsa en Perama.

Uitgaan
Vrijwel elke plaats heeft een aantal bars, tavernen en een discotheek. Vooral de toeristenplaatsen langs de oostkust bieden aardige mogelijkheden: Benitses, Moraitika, Kontokali, Dassia, Gouvia, lpsos en Kassiopi. Corfustad springt er bovenuit qua aantallen en sfeer. Hier zijn bovendien veel terrassen, enkele bioscopen en een speelhal. In het voormalige keizerrijke paleis in Gastouri is een casino gevestigd.

Sporten
Verspreid over het eiland vindt men hier vele sportmogelijkheden zoals tennissen, windsurfen, zeilen, paardrijden, duiken, golf, waterskiën, parasailing, fietsen, minigolf, skelteren en squash.

Accommodatie
In Kanoni staan statige hotels. Met name in lpsos treft men vele kleine appartementengebouwen aan. Een rustig onderkomen wordt geboden op het groene en dichtbegroeide schiereilandje Komeno waar verspreid villa's en enkele verblijfsaccommodaties staan. Ook in Acharavi, Roda en Sidari treft men verspreid rustige accommodaties aan. Tenslotte staan in Paleokastritsa, Ermones, Glifada en Agios Gordis ook enkele hotels en accommodaties.

Jachthavens
Er zijn jachthavens in Gouvia, Dassia, Corfustad en Paleokastritsa. In de eerste drie plaatsen is ook een douanekantoor.

Verbindingen
voor actuele informatie over bootverbindingen van en naar Corfu klik op www.gtp.gr

Meer weten: meer informatie kunt u verkrijgen op de volgende website, www.corfuvisit.net, of www.corfu.gr.


Kaart met hotels op de Ionische eilanden:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Hotels in Griekenland

Vakantiewoningen van Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com