Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Monviso italieDe Monviso, ook wel Monte Viso genoemd, is met 3841 m het hoogste massief in de Cottische Alpen. De berg ligt in de noordwestelijke Italiaanse regio Piëmont op enkele kilometers afstand van de grens met Frankrijk, waar het grenst aan de Vallée du Guil die behoort tot de Queyras. Vanwege zijn bijzondere vorm en het feit dat de Monviso zo'n 500 meter boven alle nabijgelegen andere bergen uittorent is deze al vanaf zeer ver te zien. Ten westen van de Monviso ligt de 3348 meter hoge Visolotto die eveneens een bijzondere piramidevorm heeft.

Ten noorden van de berg ligt de hoogvlakte Pian del Re waar de belangrijkste rivier van Italië ontspringt: de Po. Vanuit de bergdalen Valle Varaita en Valle Po is de berg te bereiken via goed onderhouden bergpaden. Vanuit Frankrijk kan de berg beklommen worden vanuit het nabijgelegen regionale natuurpark de Queyras. In nabijheid van de bergtop ligt op 2882 meter hoogte de Buco del Viso. Deze 75 meter lange tunnel tunnel werd in 1480 uitgehouwen en wordt door velen als de oudste tunnel van de Alpen beschouwd.

Piëmont
Piëmont (Italiaans: Piemonte, uitspraak /pjeemonte/; Piëmontees en omliggende streektalen: Piemont, uitspraak /pjeemoent/) is een regio in het noordwesten van Italië. De hoofdstad is Turijn. De huidige staat Italië is in de 19e eeuw vanuit Piëmont ontstaan.

Piëmont heeft een oppervlakte van 25.399 km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners. Het gebied rond de stad Aosta in het noordwesten (Valle d'Aosta) hoort historisch bij Piëmont, maar is tegenwoordig een autonoom gebied.

In het noorden grenst Piëmont aan Zwitserland, in het noordwesten aan de Italiaanse regio Valle d'Aosta, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije.

Monviso dalla Testa di Garitta NuovaQua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden (met als hoogste toppen de Grenzgipfel (4618 m, in het Monte Rosa-massief), en de Gran Paradiso (4061 meter, in het Gran Paradiso-massief)), de Po-vlakte met de grote steden en het heuvelland in het zuidoosten.

Piëmont is rijk aan kunst- en cultuurschatten. Beroemd zijn de barokke gebouwen van Turijn Palazzo Reale, Palazzo Madama en de kerk San Lorenzo. In de buitenwijk Stupinigi staat het lustslot Palazzo di Caccia. In de late Renaissance ontstond de Sacro Monte (heilige berg) van Varallo. Uit de Middeleeuwen zijn nog de abdij van Staffarda en de burcht van Manta bewaard gebleven, evenals het in romaanse stijl gebouwde klooster San Giulio op het Isola San Giulio in het Ortameer. In het Lago Maggiore vormen de Borromeïsche Eilanden de grootste attractie en dan met name het barokke eilandpaleis Isola Bella.

Beroemde Piëmontezen zijn onder andere prins Eugenius van Savoye, de familie Agnelli (van Fiat) en de schrijver Umberto Eco uit Alessandria.

Cottische Alpen
De Cottische Alpen (Frans: Alpes Cottiennes; Italiaans: Alpi Cozie) is het deel van de Alpen dat ligt tussen de Maddalenapas (Frans: Col de Larche) en de Col du Mont Cenis. Ze vormen de grens tussen Frankrijk (Hautes-Alpes en Savoie) en Italië (Piëmont).

In het gebergte zijn een groot aantal bergpassen aangelegd die de verbinding vormen tussen de dalen. De belangrijkste hiervan zijn de Agnelpas, Col d'Izoard, Col de Montgenèvre, Col du Mont Cenis en Col de Vars. In 1980 werd de 13 kilometer lange Fréjustunnel voor verkeer opengesteld die het Italiaanse Bardonecchia met het Franse Modane verbindt. Deze loopt parallel aan de spoortunnel met dezelfde naam die al sinds 1870 in gebruik was.

Hotels in Piemonte

Monviso op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com