Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Valle Varaita is een vallei in het zuid-westen van Piemonte, in de provincie Cuneo - Italië. Etymologie: Varaita-de rechter zijrivier van de Po. De vallei loopt tot de Franse grens en is verdeeld in twee sub-valleien genaamd de Valle di Bellino (zuid) en Valle di Chianale (noorden). De gemeenten inde Valle Varaita zijn Bellino, Brossasco, Casteldelfino, Costigliole Saluzzo, Frassino, Isasca, Melle, Piasco, Pontechianale, Rossana, Sampeyre, Valmala, Venasca en Verzuolo.

Vanuit de Valle Varaita kunt u een tocht maken naar het dal van de Po. Dat is een avontuurlijke doorsteek over een bergrug naar de Po. Een kort bezoek waard is de Balma Boves - een verzameling gerestaureerde woningen die goed laten zien hoe in het verleden het harde bestaan van de bewoners moet zijn geweest. De laatste woningen zijn verlaten rond 1965.

Celle di Bellino in Valle Varaita is een gemeente in de Italiaanse provincie Cuneo (regio Piëmont) en telt 165 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 61,7 km², de bevolkingsdichtheid is 3 inwoners per km². Bellino telt ongeveer 92 huishoudens. Het aantal inwoners daalde in de periode 1991-2001 met 23,5% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen.Bellino grenst aan de volgende gemeenten: Acceglio, Casteldelfino, Elva, Pontechianale, Prazzo, Saint-Paul.

De Queyras is ideaal voor de wat gevorderde fietser - met zijn racefiets wel te verstaan. Een echte uitdaging is de Col Angel - startend vanuit Italie of in Frankrijk. Als je start in Italie - Brossasco - dan loopt het geleidelijk omhoog via Sampeyre en Castedelfino - hier wordt het wat stijler. Bij Chianale wordt het al behoorlijk stijl - een behoorlijk deel van de route naar de top is gemiddeld 14% waardoor de route vanuit Italie vrij zwaar is. Vanuit Brossasco (600m) loopt de klim helemaar door de vallei -  Valle Varaita. De aanval op de Col angel vanuit Frankrijk is minder zwaar, maar blijft nog steeds een flinke uitdaging. Vertrek kan bijvoorbeeld vanuit Guillestre.

Hotel San Giovanni is gevestigd in een 15-eeuws voormalig klooster met een schilderachtige binnenplaats en zeer elegante kamers met grote ramen, gratis WiFi en een flatscreen-tv. Het hotel ligt op een rustige locatie op 1 km van het centrum van Saluzzo. De kamers zijn vormgegeven in neutrale kleuren en met luxe materialen. De moderne badkamers zijn uitgerust met een badjas en een haardroger. De kamers bieden een panoramisch uitzicht op Saluzzo en de heuvels van Langhe of op het naburige Casa Cavassa. Deze voormalige adellijke residentie is nu een museum.

Pontechianale is een gemeente in de Italiaanse provincie Cuneo (regio Piëmont) en telt 202 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 94,5 km², de bevolkingsdichtheid is 2 inwoners per km².

Pontechianale grenst aan de volgende gemeenten: Bellino, Casteldelfino, Crissolo, Molines-en-Queyras (FR-05), Oncino, Ristolas (FR-05), Saint-Paul (FR-04), Saint-Véran (FR-05).

Monviso valle varaitaHet Valle Varaita is een bergdal in de Noord-Italiaanse regio Piëmont (provincie Cuneo). De vallei is uitgesleten door de rivier de Varaita die ontspringt op de zuidelijke helling van de Monte Aiguillette (3298 m) en nabij Casalgrasso samenstroomt met de Po. Het Valle Varaita opent zich bij Costigliole Saluzzo in de Povlakte en loopt uit op de 2748 meter hoge Colle dell'Agnello die de grens met Frankrijk vormt. Het belangrijkste zijdal is het Valle Bellino.

SaluzzoDe stad Saluzzo is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Piëmont, in de provincie Cuneo. In de middeleeuwen was deze stad de hoofdstad van het gelijknamige markiezaat. Saluzzo ligt aan de ingang van het dal van de rivier de Po. Het oudste deel van de stad is gebouwd tegen een helling, vanwaar men een weids uitzicht over de Povlakte heeft. Het oude centrum met zijn terracottakleurige daken en vele steegjes behoort tot de meest idyllische van Piëmont.

Monviso italieDe Monviso, ook wel Monte Viso genoemd, is met 3841 m het hoogste massief in de Cottische Alpen. De berg ligt in de noordwestelijke Italiaanse regio Piëmont op enkele kilometers afstand van de grens met Frankrijk, waar het grenst aan de Vallée du Guil die behoort tot de Queyras. Vanwege zijn bijzondere vorm en het feit dat de Monviso zo'n 500 meter boven alle nabijgelegen andere bergen uittorent is deze al vanaf zeer ver te zien. Ten westen van de Monviso ligt de 3348 meter hoge Visolotto die eveneens een bijzondere piramidevorm heeft.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com