Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Scilla is een gemeente in de Italiaanse provincie Reggio Calabria (regio Calabrië) en telt 5163 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 43,7 km², de bevolkingsdichtheid is 120 inwoners per km². De Heilige Rochus, Beschermheilige van Scilla. Scilla ligt aan de Thyreense Zee en bestaat uit drie wijken: een oude visserswijk aan zee in het oosten (Chianalea), door een op een rots gebouwd kasteel (Castello di Rufo) gescheiden van een eveneens aan zee liggende liggend wijkje met boulevard in het westen.

Catanzaro is de hoofdstad van de Italiaanse regio Calabrië en van de gelijknamige provincie Catanzaro. In 2001 had de stad 95.251 inwoners.De stad is aan het begin van de 10e eeuw gesticht, toen de regio nog deel uitmaakte van het Byzantijnse Rijk. Ooit was de stad de belangrijkste stad van de wereld wat betreft zijdewerk, en werden er veel zijderupsen gekweekt. Al het zijdewerk dat in het Vaticaan werd gebruikt, werd in deze stad geproduceerd.

Wat kunst betreft is Calabria natuurlijk geen Toscana, Umbria of Lazio, maar vaak is klein wel heel fijn en ‘mis’ je de massaliteit, wachtrijen en ‘time slots’. Je moet er ver voor rijden, voor een deel op slechte wegen – maar wel door prachtige natuur met adembenemende vergezichten en uitzichten –, is de locatie soms moeilijk te vinden, maar het geheel geeft je wel het fijne gevoel van ‘ontdekken’.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen