Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De provincie Reggio Calabria is gelegen in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. In het noorden grenst ze aan de provincies Vibo Valentia en Catanzaro. In het westen ligt de Tyrreense Zee, in het oosten de Ionische Zee. De Straat van Messina scheidt de provincie Reggio Calabria met de Siciliaanse provincie Messina.

Het binnenland wordt beheerst door het bergmassief van de Aspromonte. Het is een dunbevolkt gebied en heeft de status van nationaal park. Langs de tweehonderd kilometer kust liggen een aantal belangrijke badplaatsen zoals Palmi en Locri. Gioia Tauro is één van de belangrijkste overslaghavens van de Middellandse Zee. Bij Villa San Giovanni is de Straat van Messina op zijn smalst, hier varen veerboten af en aan om de verkeersstroom tussen Sicilië en het vasteland op gang te houden. Momenteel wordt er gewerkt aan een 3300 meter lange hangbrug over de zeestraat.

De hoofdstad Reggio Calabria is de grootste plaats van de regio Calabrië. In de 1908 is de stad, samen met de Siciliaanse stad Messina vrijwel geheel verwoest door een zware aardbeving die gevolgd werd door een vloedgolf (tsunami). In de stad is het belangrijke Museo Nazionale della Magna Grecia gevestigd met voorwerpen uit onder andere het antieke Rheggion. Pronkstukken zijn de twee grote bronzen beelden die in de jaren 70 bij Riace uit zee zijn opgevist.

Bezienswaardige plaatsen in de provincie zijn: Gerace met de grootste kathedraal van Calabrië; Stilo, waar de byzantijnse 10de-eeuwse kerk Cattolica staat; Bova, ten noorden van Bova Marina ligt op 900 meter, hier heersen Griekse tradities, er wordt ook Grieks gesproken; in Locri, door de oude Grieken Lokroi Epizephyrioi genoemd, zijn de resten te vinden van een Grieks-Romeins amfitheater en een necropolis. De meeste kunstschatten die in dit gebied gevonden zijn liggen nu in het museum in Reggio Calabria.

De Aspromonte is de laatste uitloper van de Apennijnen. De hoogste top is de Montalto (1955 m). In het gebied komen zeldzame dieren voor als de adelaar en de wolf. Karakteristiek voor de Aspromonte zijn de brede droge rivierbeddingen en bizarre rotsvormen zoals bij Pentedattilo en de Pietra Cappa bij San Luca.

Reggio di Calabria of kortweg Reggio Calabria is een plaats die ligt op de punt van de Laars van Italië. Het was de hoofdstad van de zuidelijke regio Calabrië tot 1970, toen Catanzaro in plaats hiervan de hoofdstad werd. De stad is nog wel hoofdstad van de gelijknamige provincie Reggio Calabria. In 2005 had de stad 190.127 inwoners.

De stad Messina ligt op Sicilië, zeer dicht bij Reggio Calabria, maar aan de overzijde van de zee. Met een veerboot kan men deze stad in ongeveer 20 minuten bereiken.

In de 8e eeuw v.Chr. werd de stad onder de naam Rhegion door Griekse kolonisten gesticht. Op 28 december 1908 verwoestten een aardbeving en een daarmee gepaard gaande tsunami Reggio Calabria.

In 730 of 743 voor Christus werd de stad als een Griekse kolonie gesticht. De Griekse stad bloeide, en ging in de 3de eeuw voor Christus over in Romeinse handen. In de 6de eeuw werd het door de Byzantijnen veroverd op de Goten, waarna de stad nog in handen viel van de Saracenen, Pisanen, Normandiërs, Zwaben, Anjou en Aragon. Het werd verwoest door zware aardbevingen in 1562 en 1783 en had in de 16de eeuw ook te lijden van Turkse en Barbarijse zeerovers. De stad werd een deel van het Koninkrijk Napels en vervolgens het Koninkrijk der Beide Siciliën, tot Reggio samen met de rest van Zuid-Italië in 1860 opging in het Koninkrijk van Italië. Op 28 december 1908 werd de regio getroffen door een verwoestende aardbeving gevolgd door een tsunami. De stad werd voor een deel in art-nouveaustijl herbouwd, maar liep opnieuw zware beschadigingen op door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1970 verloor het zijn status als hoofdstad van Calabrië aan Catanzaro, wat tot onrust leidde. De jaren zeventig en tachtig vormden een donkere periode voor de stad, die sterk te lijden had van de aanwezigheid van de 'Ndrangheta. Sedert de jaren negentig is er sprake van een hernieuwd elan.

In het Museo Nazionale Archeologico bevinden zich de beroemde Bronzen van Riace, twee levensgrote bronzen beelden van Griekse krijgers uit de 5de eeuw voor Christus.


sunnyDe reis erheen gaat met Ryanair naar Lamezia Terme, want met de auto vanuit Nederland is dat toch meer dan 2000 km. Op de luchthaven een auto gehuurd, want de lokaties die we wilden bezoeken lagen veelal afgelegen en een huurauto is dan een ''must''. We hadden een mooie Renault Captur van Sunnycars - omdat deze verhuurder altijd een All-Inn prijs hanteert - geen gezeur over allerlei extra verzekeringen op het vliegveld!

Hotels in Reggio Calabrie

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

imageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen