Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Scilla is een gemeente in de Italiaanse provincie Reggio Calabria (regio Calabrië) en telt 5163 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 43,7 km², de bevolkingsdichtheid is 120 inwoners per km². De Heilige Rochus, Beschermheilige van Scilla. Scilla ligt aan de Thyreense Zee en bestaat uit drie wijken: een oude visserswijk aan zee in het oosten (Chianalea), door een op een rots gebouwd kasteel (Castello di Rufo) gescheiden van een eveneens aan zee liggende liggend wijkje met boulevard in het westen.

Boven de twee wijkjes ligt op ca 90 meter hoogte een sinds 1900 gebouwde wijk. In deze wijk zijn alle winkels, banken, kappers etc. te vinden. Door een slingerweg en trappen zijn de bovenstad en benedenstad met elkaar verbonden.

Scilla is in Calabrië vooral bekend van de traditionele vangst van zwaardvissen. De zwaardvissen paaien in de buurt van Sicilië en trekken daarbij door de Straat van Messina. In mei en juni gaan de traditionele boten 's ochtends op jacht naar de vissen. De boten (ca 15 m lang) bezitten een 13 m hoge mast met daarbovenop een vlonder. Vanuit de punt van de boot steekt een 15 m lange loopplank uit boven het water. De stuurman staat op het vlonder en speurt in het heldere water naar de zwaardvissen. Is er een school in het zicht, dan stuurt hij de boot erheen, en als een zwaardvis binnen bereik is, harpoeneert een bemanningslid de vis (met de hand!) vanaf de loopplank. De vissen zijn erg sterk waardoor het haast onmogelijk is om ze met de hand uit het water te halen. Om ze moe te maken zit de harpoen met een touw vast aan een groot wijnvat. Dit kunnen ze niet naar beneden trekken, en de zwaardvissen worden uitgeput, zodat de vissers (die ondertussen verder gegaan zijn met vissen) de vermoeide zwaardvissen na een tijd uit het water kunnen tillen.

De authentieke visserswijk Chianalea bestaat uit twee lange, parallel lopende stegen, van hooguit twee meter breed. In de huizen aan weerszijden van de stegen wonen nog veel vissers, die 's avonds na het werk in de stegen netten repareren en andere voorbereidingen treffen voor de visvangst. De huizen staan direct aan zee, en in de steegjes die uitkomen op zee liggen 's avonds de visserboten. Er zijn enkele plaatselijk bekende en gewaardeerde restaurants en hotels.

Het Castello di Rufo staat op een hoge rots aan zee. Naar verluidt zou dit de plek zijn waar het zeemonster Scylla uit de Odyssee op huisde. Op deze plek is in verschillende stadia het kasteel gebouwd. Het is te bezichtigen, men heeft een goed uitzicht op Scilla. 's Avonds is te zien dat er op het kasteelterrein ook een vuurtoren staat.

De boulevard met de paar omliggende straten zijn typisch voor een Calabrees kuststadje: een paar restaurants, gelateria's en bars en betonnen huizen. Het strand is hoofdzakelijk afgerond fijn grind, en het zeewater is erg helder en schoon. Rondom de rots van het kasteel kan gesnorkeld en gedoken worden. Door de zeestromingen in de Straat van Messina groeien er bijzondere anemonen op een diepte van ca 35 m. Ook zijn er veel verschillende vissoorten te zien.

De volgende frazioni maken deel uit van de gemeente: Solano, Melia, Favazzina. Hotels in Scilla - Calabrie

sunnyDe reis erheen gaat met Ryanair naar Lamezia Terme, want met de auto vanuit Nederland is dat toch meer dan 2000 km. Op de luchthaven een auto gehuurd, want de lokaties die we wilden bezoeken lagen veelal afgelegen en een huurauto is dan een ''must''. We hadden een mooie Renault Captur van Sunnycars - omdat deze verhuurder altijd een All-Inn prijs hanteert - geen gezeur over allerlei extra verzekeringen op het vliegveld!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen