Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Paola, een plaatsje behorend tot de provincie Cosenza in Calabrië is een van de oudste bedevaartsoorden. Paola leeft van de landbouw en is tevens een badplaats welke gemakkelijk te bereiken is per trein.

 

De kathedraal van Paola, tevens klooster, is een mengstijl van Barok en Renaissance. Jaarlijks op 2 april vindt de processie plaats. Een bezoek aan dit klooster is  zeer indrukwekkend, achter de basiliek loop een waterbron met heilig water, door de stok van San Francesco aangeraakt en je ziet er vele fresco’s. Je kan via een trap vanuit het centrum van het dorp naar boven lopen hier kom je om de 10 meter een kapelletje tegen met steeds verschillende afbeeldingen van San Francesco. Het is een schitterende wandeling maar wel een flinke klim omhoog.

De excursie is gemaakt vanuit Palazzo Conforti. Het Bed & breakfast heeft 4 kamers en krijgt gemiddeld beoordelingen van + 9! Let op. Het B&B staat niet goed in een TomTom of ander navigatie-apparaat. In het dorp is wel de Via Guanni goed aangegeven. Bij de Bar Macrito SAS gaat u de stijle straat Via Piano in als u uit Cosenza komt. Deze straat heet Via Piano. Na enkele honderden meters is aan de rechterhand de de Via Leoncavallo en Palazzo Conforti. Kijk voor de ligging op de kaart....

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen