Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het kasteel van Baugé  is een monument met een oorsprong in de middeleeuwen, gebouwd in de stad Baugé-en-Anjou- dus in het hart van Anjou. Het dateert uit de vijftiende eeuw en werd gebouwd voor koning René, hertog van Anjou, grote jacht liefhebber.

 

Voor koning René van Anjou moest het kasteel zijn jachtslot worden. Nu ligt het kasteel in het centrum van de stad en heeft een tentoonstelling over het leven van koning René.

Fulco III Nerra, graaf van Anjou, is in 1007,begonnen met de bouw van een fort aan de samenvloeiing van twee rivieren: de Couasnon en Altree. Dit fort was gelegen op een rots. Dit was strategischgezien een goede plaats omdat de graaf van Blois - Fulco Nerra1 - regelmatig aanvalsplannen had.

In de vijftiende eeuw is Yolande van Aragon - de moeder van René d'Anjou -  begonnen met de bouw van een kasteel binnen het fort. Na 1500 wordt het kasteel slecht beheerd en onderhouden en zal vervallen.

In de negentiende eeuw wordt een deel van het kasteel (oostvleugel) toegewezen aan de Gendarmerie en het andere deel (westelijke vleugel) werd de zetel van het stadhuis.

In de twintigste eeuw heeft het kasteel meerdere bestemmingen gehad en heeft uiteindelijk de huidige vorm gekregen. Van de oorspronkelijke indeling is niets bewaard gebleven. Het kasteel is te bezichtigen. Op de begane grond zijn een klein museum, een winkel en een tentoonstelling te vinden. Op de eerste verdieping zijn twee zalen, Salle d'Honneur en Salle des Anjou, te vinden. De tweede en laatste verdieping zijn eveneens verdeeld in twee zalen, Salle de Retrait de Roi en Salle Yolande d'Aragon.

http://www.chateau-bauge.fr/

 

Het kasteel van Baugé ligt in de Vallee du Loir, een glooiende vallei waar woningen en wijnkelders zijn uitgegraven in de zachte tufsteen. De streek heeft bekende wijngaarden (Jasnières, Coteaux du Loir). Voor info bezoek dan de website:

Vallée du Loir Tourisme 

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com