Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De  Loir een rivier, in het Bekken van Parijs, is 311 km lang, ontspringt ten westen van Chartres in de heuvels van Perche en mondt benoorden Angers uit in de Sarthe. De rivier loopt ten noorden van de rivier de Loire.  Zij vormt  De vallei van de Loir, met z'n mooie kastelen en pittoreske dorpjes. De Loir op de kaart Google Maps . . . .In de Vallée du Loir liggen 65 gemeenten verdeeld over:
• Het gebied rond La Fleche(ongeveer 31% van de bevolking)
• De cantons  (15,5%)
• Het bekken van Le Lude(10%)
• Aune en Loir (11%)
• Loir en Rocked (16%)
• Lucé (7,5%)
• Val du Loir (9%). 

Het gebied heeft een oppervlakte van 1.449 km² met 78 689 inwoners - een bevolkingsdichtheid van 54,33 mensen per km² (vergelijk Nederland ongeveer 490 per km²).

Van het Oosten naar het West ligt de Vallee du Loir ligt in het hart van een stedelijke driehoek Le Mans - Tours - Angers. Het gebied  is goed verbonden met de belangrijkste noord-zuid wegen die een snelle toegang garanderen vanuit het Noorden, het Zuiden, Oosten en Westen. Het gebied wordt ook goed ontsloten door de TGV in Le Mans, Tours, Angers, maar ook Vendôme.

carte vallee du loir

De paden op!

Een wandeling brengt u langs de mooiste plekjes van onze vallei. Voor ervaren wandelaars zijn er langeafstandspaden die door de regio voeren, kortweg GR genaamd.
GR 36 «de la Normandie aux Pyrénées en passant par le sud Sarthe pour les baroudeurs».
GR 235 «du Perche au Loir».
GR 365 van Sillé-le-Guillaume (noordelijke Sarthe) naar Durtal.
GRP in het gebied Basses Vallées Angevines omgeving Angers.

Ook voor mensen die korte wandelingen van een uur of langer willen maken zijn er tal van tips.  Voor advies en informatie kunt u terecht bij de toeristenbureaus in de Vallée du Loir.

FIETSROUTE DOOR DE VALLEE DU LOIR

In de reeks van mooiste fietsroutes van Frankrijk is onlangs de ‘VALLEE DU LOIR A VELO’ toegevoegd: de FIETSROUTE DOOR DE VALLEE DU LOIR – V47. De langeafstandsroute ‘Vallée du Loir à vélo’ heeft een lengte van 140 km en loopt van Vendôme (departement Loir et Cher) tot Durtal (departement Maine et Loire). De route is geheel bewegwijzerd en gemarkeerd in 2 richtingen. Van de 140 km voert 25 km over zogeheten groene wegen. Dit zijn voormalige spoorwegen die nu zijn ingericht voor ongemotoriseerd verkeer. De autovrije paden zijn het domein van onder meer fietsers en vormen een veilige omgeving voor tochtjes met het gezin.

Vallée du Loir Toerisme

In Vignobles et Découverte laten wijnmakers u kennismaken met hun wijnen Jasnières, Coteaux du Loir of Coteaux du Vendômois.

Ze bestaan nog: kleinschalige wijngaarden die voortbestaan dankzij het talent en de inzet van toegewijde eigenaren. U ontdekt deze wijnen door de bekende Loire-vallei achter u te laten en richting de Vallée du Loir te gaan. Dankzij het klimaat, de bodem en de druivensoorten excelleren er de volgende wijnen: Coteaux du Loir (AOC sinds 1948), Jasnières (AOC in 1937) en Coteaux du Vendômois (AOC in 2000).

Wijnkelders open voor bezoek en het keurmerk Vignobles et découvertes «De wijndomeinen die zijn aangesloten bij ‘Caves touristique de la Vallée du Loir’ ontvangen u op professionele wijze en zijn op reguliere tijden open. Tijdens een gratis proeverij (individuele bezoekers) krijgt u een uitleg over de AOC-wijnen. U wordt ontvangen op een sfeervolle locatie waar u de wijnen ook per fles kunt kopen.»

Het verhaal begint in 2009 met een vurige wens om de wijngaarden van de Loir te integreren in de familie van prestigieuze wijnbestemmingen. Een panel van deskundigen, dat werkt onder het beschermheerschap van de ministers die verantwoordelijk zijn voor toerisme en landbouw, onderzochten de kandidatuur van de Loir-vallei. De leden beoordeelden het potentieel en de kwaliteit van de streek als wijnbestemming. In 2010 traden de wijngaarden van de Vallée du Loir voor een periode van drie jaar toe tot de familie van het keurmerk Vignobles et découvertes. Als bewijs dat de wijnmakers nog altijd het beste bieden, is het label opnieuw toegekend in 2013.

Olivier Champion
Domaine des Gauletteries
Vins Gigou
Domaine de la Raderie
Domaine de Cézin
Domaine de la Roche Bleue

Vallee du Loir, een glooiende vallei waar woningen en wijnkelders zijn uitgegraven in de zachte tufsteen. De streek heeft bekende wijngaarden (Jasnières, Coteaux du Loir). Voor info bezoek dan de website:

Vallée du Loir Toerisme

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

De loop van de rivier de Loir door:

Vendôme: is en belangrijk cultureel en toeristisch centrum  in het midden van de Vallee du Loir

Le Loir stroomt door 98 gemeenten waarbij de voornaamste departementen zijn:
Département d'Eure-et-Loir : Alluyes, Illiers-Combray, Bonneval, La Chapelle-du-Noyer, Châteaudun, Cloyes-sur-le-Loir, Donnemain-Saint-Mamès, Douy, Marboué, Moléans, Montboissier, Montigny-le-Gannelon, Romilly-sur-Aigre, Saint-Avit-les-Guespières, Saint-Christophe, Saint-Denis-les-Ponts, Saint-Éman (sources), Saint-Hilaire-sur-Yerre, Saint-Maur-sur-le-Loir, Saumeray, Le Thieulin.

Département de Loir-et-Cher : Areines, Artins, Brevainville, Couture-sur-Loir, Fréteval, Lavardin, Les Roches-l'Évêque, Lignières, Lisle, Mazangé, Meslay, Montoire-sur-le-Loir, Morée, Naveil, Pezou, Saint-Firmin-des-Prés, Saint-Hilaire-la-Gravelle, Saint-Jacques-des-Guérets, Saint-Jean-Froidmentel ; Saint-Martin-des-Bois, Saint-Ouen, Tréhet, Villiers-sur-Loir, Vendôme, Thoré-la-Rochette.

Département de la Sarthe : Poncé-sur-le-Loir, Ruillé-sur-Loir, La Chartre-sur-le-Loir, Lhomme, Chahaignes, Marçon, Dissay-sous-Courcillon, Château-du-Loir, Vaas, Le Lude, La Flèche. Département de Maine-et-Loire : Durtal, Seiches-sur-le-Loir, Villevêque, Soucelles, Briollay.

Rivier de Loir op kaart - Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com