Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Catanzaro is de hoofdstad van de Italiaanse regio Calabrië en van de gelijknamige provincie Catanzaro. In 2001 had de stad 95.251 inwoners.De stad is aan het begin van de 10e eeuw gesticht, toen de regio nog deel uitmaakte van het Byzantijnse Rijk. Ooit was de stad de belangrijkste stad van de wereld wat betreft zijdewerk, en werden er veel zijderupsen gekweekt. Al het zijdewerk dat in het Vaticaan werd gebruikt, werd in deze stad geproduceerd.

De gemeente ligt op ongeveer 342 m boven zeeniveau. De oude stad werd gebouwd op drie heuvels: de Heuvel van St. Trifone of St. Rocco, de Episcopatenheuvel en de Heuvel van St. Giovanni.
Catanzaro grenst aan de volgende gemeenten: Borgia, Caraffa di Catanzaro, Gimigliano, Pentone, San Floro, Sellia, Settingiano, Simeri Crichi, Tiriolo.

Ongeveer 5 kilometer ten zuiden van de stad ligt de havenplaats Catanzaro Lido. Deze plaats heeft een lange promenade en een haven voor kleinschalige visserij en pleziervaartuigen.

Catanzaro is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ligt op een heuvel bij de samenvloeiing van de Musofalo en de Fiumarella.
De stad werd rond het jaar 1000 gesticht tijdens de Byzantijnse herovering van Calabrië door Nikephoros Phokas. In de II de eeuw kwam Catanzaro in het bezit van de Normandiërs onder Robert Guiscard. Nadat de stad enige tijd eigendom van de Hohenstaufen was geweest, viel zij ten slotte toe aan het koninkrijk Napels. In de tijd van de Bourbons en onder Joachim Murat was Catanzaro het bestuurscentrum van Calabrië.

Chiesa dell'Immacolata, Corso Mazzini
Deze drieschepige kerk met als grondvorm een Latijns kruis, werd in 1765 vernieuwd en kreeg een barokfaçade. In de transeptarmen staan enkele fraaie altaren van meerkleurig marmer.

Chiesa del Rosario, ook S. Domenico, Via Menniti
De kerk, die aan het einde van de 16de eeuw werd verbouwd, is eenschepig en heeft als grondvorm een Latijns kruis. De zijkapellen zijn onderling verbonden. In een der kapellen een schildering waarop de 'Zeeslag van Lepanto' is afgebeeld, 1571.

Dom S. Maria Assunta e SS. Pietro e Paolo, Piazza del Duomo
De kerk werd aan het begin van de 19de eeuw in neoclassicistische stijl gebouwd op de plaats van een 12de-eeuwse Romaanse kerk die bij de aardbeving van 1783 verwoest was. In het rechterzij schip bevindt zich een opmerkelijke Byzantijnse icoon.

Museo Provinciale, in het stadspark, Villa Trieste
In zaal I zijn voorwerpen uit de prehistorische tijd en de vroegste geschiedenis tentoongesteld, alsmede een collectie antieke munten. In zaal 2 bevinden zich Byzantijnse en middeleeuwse munten. Er staat ook een reconstructie van de guillotine waarmee in 1821 onder het bewind der Bourbons de laatste terechtstellingen werden volvoerd. Verder zijn er antieke vazen en voorwerpen van kunstnijverheid.

Andere bezienswaardigheden
De S. Giovanni, aan de Piazza Garibaldi, is een voormalige Maltezer kerk uit de 16de eeuw. De kerk Monte dei Morti, aan de Via del Monte, bezit een laatbarok portaal uit 1728. In de Villa Trieste staan borstbeelden van bekende Calabrezen opgesteld.

Mooi gelegen hotel in de buurt van Catanzaro: Tenuta Calivello Resort, Catanzaro
Andere hotels in Catanzaro


Rondreis Calabrië, 11 tot en met 18 mei 2015 Vlucht Düsseldorf (Weeze) – Lamezia. Huurauto, Renault Capture, via Sunny Cars. Verblijf in Catanzaro, Locri en Parghelia.

sunnyDe reis erheen gaat met Ryanair naar Lamezia Terme, want met de auto is dat toch meer dan 2000 km.Op de luchthaven een auto gehuurd, want de lokaties die we wilde bezoeken lagen veelal afgelegen en een huurauto is dan een ''must''. We hadden een mooie Renault Captur van Sunnycars - omdat deze verhuurder altijd een All-Inn prijs hanteert - geen gezeur over allerlei extra verzekeringen op het vliegveld!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen