Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cosenza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, Cosenza, in de Italiaanse regio Calabrië. De stad ligt aan de voet van het Sila-gebergte en wordt doorkruist door de rivier de Busento. Het historische centrum van de stad ligt op een kleine afstand van het hedendaagse centrum.

In 410 stierf in de stad Alarik I, de Visigotische leider die van 395 tot 410 tegen de Romeinen in Thracië vocht. Hij stierf terwijl hij bezig was met de voorbereiding om naar Afrika te gaan.

Provincie Cosenza
Cosenza is een provincie die gelegen is in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. In het noorden grenst ze aan de provincies Potenza en Matera die tot de regio Basilicata behoren. In het zuiden liggen de Calabrese provincies Catanzaro en Crotone. Cosenza wordt aan twee zijden door de zee begrensd; de Tyrreense Zee in het westen en de Ionische Zee in het oosten.

Territorium

Het noorden van Calabrië waarin de provincie gelegen is is een erg bergachtige streek. In het noordelijkste puntje ligt het massief van de Pollino en in het midden van de provincie de bergketens van de Sila. Kenmerkend voor de Sila zijn de grote bergmeren. Beide gebergten zijn tot nationaal park verklaard. De Piana di Sibari is de enige laagvlakte van het gebied. De twee kusten hebben overwegend zandstrand, vooral de Thyreense kust is belangrijk voor het toerisme.
Bezienswaardigheden

De hoofdstad Cosenza behoort tot de mooiste steden van Calabria. Het historische centrum ligt op een afstandje van het hedendaagse centrum. In de Via Telesio, waar ook de Dom staat, heeft de tijd stil gestaan. De tweede stad van de provincie, Rossano, is gelegen nabij de laagvlakte van Sibari. Het heeft een mooie ligging op een 270 meter hoge rots boven de Ionische zee. De stad was ooit een van de belangrijkste byzantijnse centra van de regio. Uit die periode zijn in de stad nog een aantal bouwwerken te vinden zoals de kerken San Marco en San Panaghi. De Sila is zeer belangrijk voor het toerisme. In de winter kan er op sommige plaatsen geskied worden. 's Zomers is het vooral een wandelgebied, de lokale bevolking zoekt er dan ook vaak verkoeling in de dichte bossen en bij de grote meren. In de Sila komen veel zeldzame dieren voor, waaronder de wolf. die het symbool is van het nationale park. Het toerisme aan de kusten is goed ontwikkeld, vooral aan de Ionische zijde. De belangrijkste badplaatsen zijn hier Amantea, Paola en vooral Diamante.

De excursie is gemaakt vanuit Palazzo Conforti. Het Bed & breakfast heeft 4 kamers en krijgt gemiddeld beoordelingen van + 9! Let op. Het B&B staat niet goed in een TomTom of ander navigatie-apparaat. In het dorp is wel de Via Guanni goed aangegeven. Bij de Bar Macrito SAS gaat u de stijle straat Via Piano in als u uit Cosenza komt. Deze straat heet Via Piano. Na enkele honderden meters is aan de rechterhand de de Via Leoncavallo en Palazzo Conforti. Kijk voor de ligging op de kaart....

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen