Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Gerace is een Italiaanse stad en de hoofdstad, van 2892 inwoners in de provincie Reggio Calabria. Het is gelegen in het binnenland van Locri hoewel de laatste stad en de zee kan worden gezien van de hoge verticale rots 500 meter van Gerace. De stad ligt op een heuvel gevormd door clusters van mariene fossielen van 60 miljoen jaar geleden.

Geschiedenis
De naam van de stad komt van het Griekse Ierax. Volgens de legende, de bewoners van de kust, de vlucht voor de Saraceense aanval 915, werden geleid door een havik naar de bergen die het gebied van Locri domineren, en stichtte de stad hier. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat het gebied was in feite bewoond sinds het Neolithicum; Ook sporen van de aanwezigheid van sículos.

Later, zelfs tijdens de langste periode van pracht en praal van Locri, werd de heuvel bewoond en was later de plaats van een Romeinse garnizoen. Na de Byzantijnse herovering van Italië, werd de stad een administratieve, militaire en religieuze hoofdstad met de naam van Santa Ciriaca.

In 986 veroverden de Saracenen kort de stad, maar regesó de Byzantijnse controle totdat de Normandische verovering van 1059. Gerace de zetel van een vorstendom, wiens symbool was van het kasteel was. Er volgde het lot van het Koninkrijk Napels. Tijdens de Siciliaanse Vespers, werd Gerace bezet door de Aragonese admiraal Roger de Lauria, die het in zijn eigen feodale domein; Later werd hij een "Ciudad Real."

In 1348 werd de provincie, het grootste deel van de Caracciolos, Consalvo van Cordova en als een vorstendom van de Grimaldi. Met de afschaffing van het feodalisme in 1806, Gerace werd district hoofdstad.

Een nieuwe moderne stad, Gerace Marina, werd gebouwd op de kust in de negentiende eeuw tot nieuwe openbare gebouwen. De naam werd veranderd in Locri in 1934.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Gerace zijn de overblijfselen van de oude Normandische kasteel op de top van Gerace, en de perfect bewaard gebleven middeleeuwse stad. In het verleden had eens 128 kerken; de meest prominente waaronder zijn:

*  Kerk van San Francesco d'Assisi, die een prachtige barokke altaar bevat.
*  De Duomo of Normandische kathedraal, de grootste religieuze gebouw in Calabrië, met inbegrip van de gevangenneming van de Vijf Martelaren van Gerace. Het heeft een schip en twee zijbeuken, elk gedeeld door 13 kolommen die afkomstig zijn uit de oude tempels van Locri.  De crypte is ook toegankelijk. Het heeft een museum, opgericht in 1996.
*  De kleine San Giovannello.
*  Santa Maria del Mastro, Griekse rite tot 1480.

sunnyDe reis vanuit Locrie naar Gerace kan via een "binnenweg" die behoorlijk avontuurlijk is met een prachtige bloeiende vegetatie langs de randen van de weg.  Op de luchthaven van Lamezia hebben we hiervoor een auto gehuurd, want de lokaties die we wilde bezoekenin Calabrie liggen - net als Gerace - veelal afgelegen en zo'n huurauto is dan een ''must''. We hadden een mooie Renault Captur van Sunnycars - omdat deze verhuurder altijd een All-Inn prijs hanteert - geen gezeur over allerlei extra verzekeringen op het vliegveld!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen