Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De belangstelling voor vluchten op Turkije is aan het verminderen - hoe komt dat?

Laten we eens kijken naar het reisadvies van onze overheid - heeft de huidige situatie invloed? "Na de poging tot een staatsgreep in Turkije van 15-16 juli 2016 de situatie enigszin gestabiliseerd. De rust in Ankara en Istanbul is goeddeels teruggekeerd. Maar de situatie in heel het land blijft onvoorspelbaar. De Turkse overheid heeft per 21 juli 2016 de noodtoestand ingesteld.

In het gehele land vinden regelmatig politieke demonstraties plaats die kunnen uitmonden in rellen en geweld. Vooral in de grotere steden.

Er geldt voor het gehele land een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de strijd tegen groepen als ISIS in Irak en Syrië.

In Turkije wordt aangeraden extra alert te zijn, in het bijzonder in grote steden op drukke plaatsen. Overheidsgebouwen, politiebureaus, gebouwen van overige onderdelen van het Turkse veiligheidsapparaat, partijkantoren, politieke bijeenkomsten en demonstraties kunnen doelwitten zijn. Maar ook toeristen, toeristische attracties, metrostations, bushaltes, uitgaansgelegenheden, Europeanen en Europese objecten.

Op 24 augustus 2016 is Turkije gestart met militaire operaties in het grensgebied met Syrië nabij de plaats Karkamis. Turkije heeft daarbij speciale militaire veiligheidszones ingesteld langs de Turks-Syrische grens in de provincie Gaziantep.

Sinds juli 2015 zijn de gevechten tussen de terroristische organisatie PKK (Koerdische Arbeiderspartij) en de Turkse autoriteiten opgelaaid. Vooral in het zuidoosten van Turkije. De aanslagen van de PKK zijn vooral gericht op de Turkse strijdkrachten en ordediensten. De Turkse autoriteiten reageren met militaire operaties in deze provincies. Er vinden in verschillende steden en regio’s in het zuidoosten militaire operaties plaats waarbij soms zwaar wordt gevochten. Ook zijn er zware gevechten in de provincies Sirnak and Hakkari. Hierbij vallen bijna dagelijks doden en gewonden.

Als reactie op deze ontwikkelingen zijn er regelmatig in het gehele land demonstraties. Die ontaarden vaak in rellen en geweld. Vooral in de grotere steden."

Wat signaleert het CBS op 20 september 2016:

Sterke afname Nederlandse reisbestedingen in Turkije
De Nederlandse reisbestedingen in Turkije, Griekenland en Zwitserland zijn in het eerste halfjaar van 2016 sterk teruggelopen in vergelijking met dezelfde periode in 2015. De sterk teruglopende bestedingen in Griekenland en Turkije gaan samen met een afnemend aantal Nederlandse reizigers naar deze landen.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com