Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

OP AVONTUUR MET DE FIETS DEZE LENTE

1 maart 2017 – Nu de dagen langer worden en de zon zich steeds vaker laat zien, slaan de lentekriebels weer flink toe.  Om de komst van de lente te vieren, geeft Logis Hotels jou een selectie van vijf mooie fietsroutes in en buiten Nederland. Hôtel La Marée of Hôtel L’océana zijn een mooie uitvalsbasis om het kustgebied Vélodysséé te bewonderen. Liever het binnenland in? Kies dan Hôtel La Tonnellerie in Tavers om een gedeelte van de Loire-kastelenroute te fietsen. Of bezoek – tijdens de Via Rhôna route – Hauterives waar je heerlijk kunt overnachten in Hôtel Le Relais. Weekend weg in eigen land? Dan kun je prima terecht in het centraal gelegen Hotel Het Wapen van Harmelen zodat je een mooie fietstocht door de prachtige natuur kunt maken. Waar brengt het avontuur jou deze lente?
 
Kustgebieden in Vélodysséé

Doordat Frankrijk zo groot is, zijn er genoeg prachtige plekken om per fiets te ontdekken. Ook als je geen volwaardig wielrenner bent, ben je verzekerd van genoeg avontuur en plezier op de fiets. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in het gebied Vélodysséé op het eiland Île-de-Ré, dat ook wel het fietseiland wordt genoemd. De afstanden zijn allemaal prima te overzien en de vuurtoren van Phare des Baleines is hierbij een mooi start- of eindpunt. Een andere mooie route in Vélodysséé om te fietsen is de kuststrook van Gironde naar Landes. Deze kuststrook is royaal beplant met zeedennen en als je op zoek bent naar verfrissing, kun je de azuurblauwe zee in duiken. Hôtel La Marée en Hôtel L’océana in Vélodysséé maken het mogelijk om uitgerust en op eigen gemak het grote gebied te ontdekken.
 
Kastelen, bergen en mooie natuur

Gek op kastelen en het Franse binnenland? Probeer dan eens (een gedeelte van) de Loire-kastelenroute. Hoewel de gehele route 140 kilometer beslaat, krijg je van Tavers naar Mer – of andersom – al een fijn voorproefje van de gehele fietsroute. Of je nu bij Mer of Tavers begint: Hôtel La Tonnellerie in Tavers zorgt dat je uit kunt rusten en op krachten kunt komen. Meer landinwaarts – en nog uitdagender – kun je de Via Rhôna van maar liefst 815 kilometer fietsen. Op ongeveer de helft van de fietstocht ligt Hauterives, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Zoek jij het dichter bij huis? In ons eigen land kun je ook prachtig fietsen, in Harmelen en omstreken bijvoorbeeld! Omdat Harmelen zo centraal gelegen ligt, heb je volop keuze uit mooie natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Loosdrechtse Plassen? Waar je ook naartoe fietst: bij Hotel Het Wapen van Harmelen ben je verzekerd van een fijn verblijf.    

Over Logis Hotels

Logis Hotels is de eerste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa met 2.300 vestigingen in acht landen; Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Andorra en Nederland). Logis Hotels zet zich al 70 jaar in voor persoonlijke gastvrijheid en etiquette in de verschillende Franse en Europese regio’s. Alle hotels bieden charmante accommodatie in het hart van een prachtige omgeving, geclassificeerd met 1, 2, 3 of 4 “schoorsteentjes” op basis van het dienstverleningsniveau, waaronder het exclusieve luxe-label Logis d’Exception. De Logis-restaurants zijn altijd geïnspireerd op de regionale keuken en serveren traditionele of juist moderne streekgerechten. De restaurants worden geclassificeerd met 1,2,3 of 4 “stoofpotjes”. Logis biedt het beste op het gebied van gastronomie met onder het label “Tables distinguees”, geselecteerd door erkende culinaire experts. Daarnaast biedt Logis ook andere vormen van accommodatie aan zoals Maisons by Logis voor familievakanties en Insolite by Logis met exclusieve accommodaties. Met Logis Uitjes boek je een complete themavakantie met bijzondere extra’s. Voor informatie & reserveringen zie www.logishotels.com/nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com