Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het jaar 2017 ziet er goed uit voor Thalys - met en groei ten opzichte van 2016

In de eerste twee maanden vervoerde het bedrijf 18% meer reizigers tussen Nederland en België/Frankrijk ten opzichte van 2016. Bovendien breidt Thalys vanaf 2 april de capaciteit uit met 8%. Van maandag tot en met vrijdag komt er een extra dienstregeling vanuit Amsterdam naar Parijs met dagelijks vertrek om 07.17 uur. Vanuit Parijs komt er een extra dienstregeling om 17.25 uur van maandag tot en met donderdag en op vrijdag om 10.25 uur. Ook wordt de capaciteit van sommige treinen verdubbeld om tegemoet te komen aan de behoeften van reizigers.

Met de maatregel komt Thalys vooral zakenreizigers tegemoet die op een dag binnen 3 uur en 15 minuten op en neer willen naar Parijs. Om reizigers meer plaats te bieden, verdubbelt Thalys de capaciteit van de trein van 17.25 uur van Parijs naar Amsterdam.

Veelbelovend jaar
Thalys start het jaar veelbelovend met een stijging van 18% van het aantal reizigers vanuit Nederland naar België en Frankrijk. In 2016 steeg het aantal reizigers met 2,3% ten opzichte van 2015. De resultaten van 2017 laten een herstel zien van het aantal reizigers op de Nederlandse route na een uitdagende periode in toerisme en transport. Vergelijkbaar met andere aanbieders in de toeristische sector is het jaar 2016 wat moeilijker geweest voor Thalys. Dankzij het behoud van zakelijke reizigers en meer toeristen aan het eind van het 2016 realiseerde Thalys een groei van 2,3% over het jaar 2016. Het aantal reizigers op het gehele Thalys netwerk steeg in 2016 met 1,9%.

Over Thalys
Thalys is de rode hogesnelheidstrein die niet enkel Brussel met Parijs verbindt in 1u22, maar ook met Keulen en Amsterdam in 1u47 en 1u50. Sinds 2011 rijdt Thalys naar de drie Duitse steden Dusseldorf, Duisburg en Essen, en vanaf de lente 2016 wordt ook de stad Dortmund bediend. Sinds 12 april 2014 verbindt Thalys ook Lille met Amsterdam. Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheidsoperatoren; van de CER (Community of European Railway and Infrastucture Companies) en de UIC (Union Internationale des Chemins de Fer). Sinds 1996 is Thalys de enige speler die de uitdagingen van het internationale treinverkeer op hoge snelheid waar maakt, en dat in vier landen. Dat gebeurt zowel op commercieel vlak (Thalys vervoerde op 7 november 2013 de 100 miljoenste reiziger) als op technisch vlak (sinds 2008 is er WiFi aan boord en sinds 2009 maakt Thalys gebruik van het treinmanagementsysteem ERTMS). Om nog efficiënter te opereren en reizigers nog beter te dienen, is Thalys op 1 april 2015 een volwaardig spoorbedrijf geworden. Thalys werkt continu aan innovatie en verbetering van de dienstverlening. Dat sluit ook aan bij de belofte “Van harte welkom”: Thalys staat namelijk voor comfort, een meertalig en warm onthaal, kwalitatief hoogwaardige catering, een uitgebreide dienstverlening in Comfort 1 en de aanwezigheid van nieuwe technologieën (alle Thalys-treinen hebben WiFi, ondersteund door 21Net en Nokia Siemens Networks). Sinds 26 augustus 2013 beschikt Thalys ook over het NF Service Transport kwaliteitscertificaat van AFNOR Certification op de lijn Brussel-Parijs: een internationale primeur. Via het programma Thalys TheCard kunnen reizigers Miles sparen om zo toegang te krijgen tot een breed scala van diensten. Deze kaart is toegankelijk voor alle reizigers op thalys.com. Meer informatie www.thalys.com

Hotels in Parijs


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com