Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Chalcidice of Halkidiki is een schiereiland ten zuidoosten van Thessaloniki - Griekenland.

Tot Chalcidice behoren twee schiereilanden die verder de Egeïsche Zee in steken: het middelste Sithonia en het westelijke Kassandra. Het oostelijke Athos is geen onderdeel van de regionale eenheid Chalcidice, maar een semiautonoom gebied. Chalcidice is bergachtig en bebost, en kent ook veel lange stranden. Sithonia en Kassandra zijn zeer toeristisch. Athos is een autonome monnikenstaat die slechts beperkt toegankelijk is.
Hotels in Chalkidiki
Last minutes hotel deals

Bestuurlijk behoort Chalcidice tot de periferie Centraal-Macedonië. Tot 2010 was het een departement (nomos), sindsdien een regionale eenheid zonder eigen bestuur.

Sithonia is het middelste schiereiland van Chalcidice in Griekenland. Het ligt ten westen van Athos en ten oosten van Kassandra. Men kan het schiereiland per bus vanuit Thessaloniki bereiken. Tussen Sithonia en Athos ligt de Golf van Singitikos en tussen Sithonia en Kassandra de Golf van Toronaios. Het landschap van Sithonia is ruig en delen zijn bergachtig. Verder heeft het schiereiland zeer veel stranden en er liggen diverse dorpjes op.

halkidiki15Kassandra (Grieks: Κασσάνδρεια, Kassándria) is het westelijkste schiereiland van Chalcidice in Griekenland. Het ligt ten westen van het middelste schiereland Sithonia, waar het van gescheiden is door de Baai van Kassandra (Kolpos Kassandras). Van de drie schiereilanden van Chalcidice ligt Kassandra het dichtst bij Thessaloniki.

Een kanaal bij Nea Potidaia in het noorden scheidde het schiereiland enige tijd van de rest van Chalcidice, maar tegenwoordig lopen hier twee bruggen overheen. Kassandra kent pittoreske vissersplaatsjes, een mooie groene natuur, stranden en ook toeristische oorden. Een grot bij Petralona is belangrijk voor de paleontologie, omdat hier het skelet van de oudste mensachtigen werd opgegraven van een miljoen jaar geleden die tijdens een van de ijstijden leefden. Vondsten uit deze grot zijn te bezichtigen in een antropologisch museum.

Kaart van Halkidiki

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Kaart van Halkidiki met stranden en interessante plaatsen

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Last minutes hotel deals in de regio Halkidiki

Booking.com Booking.com

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com