Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Waar vind je oneindige bossen en krijg je een goede indruk van miljoenen jaren geologische geschiedenis?

In de Eifel dus, de vakantiestreek die begint net over de grens bij Vaals. Ook voor gezinnen die lekker actief bezig willen zijn heeft de populaire Eifel veel te bieden, zoals de unieke natuur in het Nationalpark Eifel of een kijkje in het geologische verleden in de oostelijke Vulkaaneifel. Kaart van de Eifel - Google Maps

Een geologisch prentenboek
In de oostelijke Vulkaaneifel zijn overal sporen van miljoenen jaren geologische geschiedenis te ontdekken. Een belevenis voor het hele gezin is een bezoek aan het Deutsche Schieferbergwerk in Mayen, een museum over het delven van leisteen. Zo´n 16 meter onder de Genovaburcht ligt een 340 meter lang labyrint van mijngangen. Hier krijg je een goede indruk van het zware werk van de mijnwerkers. Met een lift word je in een onderaardse wereld met lorrie, baggermachines, touwzagen en een enorme luchtdrukhamer gebracht. Een hoogtepunt voor jong en oud is de gesimuleerde rit met de lorrie door de mijngangen. Tip: vooral als het buiten snikheet is, is een bezoek aan de koele mijngangen een prettige afwisseling. Ook als het weer eens niet zo mee zit is dit museum een goede keuze.

Hotels in de Eifel

Fietsen over voormalige spoorlijnen
Het geheim van gemakkelijk fietsen in de Eifel zit ´m in de ligging van een aantal fietspaden op voormalige spoortracés, omdat deze slechts geringe stijgingspercentages (maximaal 2,5%) hebben. Bijvoorbeeld het Maren-Moezel-fietspad vanaf Daun: de eerste 4 km moet je even klimmen, daarna gaat het vooral bergaf. Je fietst over talrijke bruggen en viaducten boven diepe dalen en door verlichte tunnels. Het traject tussen Daun en Gillenfeld is perfect om te doen met kleine kinderen. Een extra service is de fietsbus MaareMosel die je samen met je fiets weer terugbrengt naar Daun. Langs de route liggen bovendien kortere fietsrondjes naar bijvoorbeeld de ‘lavabom’ in Strohn of de burchtruïnes in Manderscheid.

Natuurbelevenis voor iedereen
In het Nationalpark Eifel worden vijf dagen per week in totaal 8 Duitstalige wandelingen met de ranger aangeboden. Hij weet alles over de flora en fauna, vertelt wetenswaardigheden over het Nationalpark en wijst je op dingen in de natuur die anders verborgen zouden blijven. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Wilder Kermeter is het ecologische hart van het Nationalpark, dat voor iedereen, jong en oud, én mensen met een bewegingsbeperking, toegankelijk is. Op een bergrug tussen twee stuwmeren liggen uitgestrekte gemengde en beukenbossen met een netwerk aan wandelpaden dat ook met een kinderwagen of rolstoel toegankelijk is. Het hoogtepunt is het panorama over de stuwmeren vanaf de rotspunt Hirschley. Op het educatieve pad kom je spelenderwijs alles te weten over de nieuwe wildernis, de bosontwikkeling en de veelzijdige flora en fauna van het Nationalpark Eifel.

Meer informatie: www.eifel.info

Last minute deals in de Eifel

Booking.com

Kaart van de Eifel

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com