Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van historische hanze tot elektronische beats – veelzijdige lente evenementen in Münster

Van historische hanze tot elektronische beats – veelzijdige lente evenementen in Münster

In Münster weten ze wat genieten betekent. En daarbij maakt het niet uit of het om lekkernijen, muziek of theater gaat. Ook dit voorjaar organiseert de Vredesstad, die op nog geen uurtje rijden van Enschede ligt, weer een aantal interessante evenementen en festivals. Met het Hansemahl op 6 mei wordt in Münster het startschot gegeven voor het openluchtseizoen.

De klant is koning tijdens het Hansemahl | 6 mei
Eenmaal per jaar, tijdens de Internationale dag van de Hanze, verandert de Prinzipalmarkt in Münster in een met kleurrijke vlaggen versierde openluchteetzaal. De winkeliers nodigen dan iedereen – burgers en buitenlui – uit om deel te nemen aan het Hansemahl. Hoogstpersoonlijk serveren zij hun gasten aan de honderd meter lange, feestelijk rood-wit versierde tafel typisch Westfaalse 'Schnittchen' (belegde sneetjes brood) met een kopje koffie of thee, een glas regionaal Pinkus-bier, of een glaasje wijn. Dit jaar vindt het Hansemahl plaats op zaterdag 6 mei tussen 12.00 en 18.00 uur.

Tijdens de drie gratis rondleidingen (Duitstalig) worden de sporen van de Hanze gevolgd. De route voert langs oude en nieuwe overslagplaatsen in het historische stadscentrum en er worden wetenswaardige en curieuze verhalen uit bijna 700 jaar Hanzegeschiedenis verteld. De rondleiding 'Münster und der Rest der Welt' om 15.30 uur is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. De stadswandelingen voor volwassenen beginnen om 13.30 en 17 uur.

Een bezoek aan het Stadtmuseum is op 6 mei ook gratis. Bezoekers krijgen een aanschouwelijk inkijkje in de bloeitijd van de Hanze tussen 1200 en 1500, bijvoorbeeld in het nagebouwde handelskantoor of middels een computeranimatie.

Alice on the Run: theater in de openlucht | 9 t/m 13 mei en 16 t/m 20 mei
alice on the run muensterTheater Titanick, gevestigd in Münster en Leipzig, geldt als een van de belangrijkste openluchttheatergezelschappen in Europa. In mei staat het stuk 'Alice on the run' op de rol. Het is bijzonder actueel, omdat het gaat over de miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en honger, of vanwege politieke en religieuze vervolging. Het stuk is geïnspireerd door de verhalen van Lewis Carroll. Op haar reis komt Alice door onbekende plaatsen en beleeft vreemde situaties. Deze tocht is een metafoor voor al die mensen die op zoek moeten gaan naar een nieuw thuis.

Hafenfest: een feest voor iedereen | 26 t/m 28 mei
De Stadthafen van Münster vormt de bijzondere achtergrond voor dit grote volksfeest met volop kunst, cultuur, spel en entertainment. In en om het havenbekken vinden allerlei sportieve activiteiten plaats om naar te kijken of zelf aan deel te nemen. Naast waterfietsen en kanovaren kun je ook kijken naar kano-polo, of testen of stand-up paddling iets voor je is. Of bekijk de stad en het feestgedruis vanaf het water vanaf een historisch museumschip. Op drie podia brengen zo´n 30 bands een veelzijdig muziekrepertoire ten gehore. Gezinnen en kinderen kunnen genieten van veelsoortige activiteiten en voorstellingen van schrijvers van kinderliedjes, clowns, jongleurs, dansgroepen en walk-act artiesten.

Elektronische beats op het Docklands Festival | 17 juni
Meer dan 100 nationale en internationale grootheden van de elektronische muziek maken hun opwachting op het DOCKLANDS FESTIVAL. Vanaf 12 uur ´s middags gaat de dansscene 24 uur lang uit zijn dak. Na het open-air spektakel gaat het festival door in de clubs rond de haven. De line-up, met grote namen als Fritz Kalkbrenner, Claptone, Andhim en Oliver Koletzki, laat niets te wensen over.
Kijk voor meer informatie op:
www.stadt-muenster.de/tourismus

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 Hotel deals voor Westfalen

Booking.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com