Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Huren is een laagdrempelige manier om kennis te maken met kamperen.

Je hoeft niet te investeren in een complete kampeeruitrusting want alles is al 'aan boord' van je huurcamper of huurcaravan. Vooral bij de kampeerauto's valt een opmerkelijke stijging te zien voor huren. Daarom is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober) een speciale Huurroute in het leven geroepen.

'Huren zit in de lift', vertelt Judith Röling, organisator van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. 'Vakantievierders hebben op die manier geen kosten voor stalling, verzekering of onderhoud. Dat is een slimme keuze voor kampeerders die gebruik belangrijker vinden dan bezit. Aan de andere kant is het een prima manier om te onderzoeken of kamperen bij je past, zonder eerst een hele uitrusting te hoeven kopen. We zien ook dat vakantiegedrag verandert. Er is een groeiende groep mensen die elk jaar op een andere manier op vakantie gaat. En die bijvoorbeeld backpacken afwisselt met een luxe vakantie in een resort óf een campervakantie. We zien ook kampeerders die zich oriënteren op de aanschaf, door eerst een paar jaar een caravan of camper te huren met een verschillende indeling, voordat ze er eentje kopen. Een prima manier om te onderzoeken welke caravan of camper het beste bij hun situatie past'.

Verhuurplatforms
Om te gaan huren, onderscheidt Röling verschillende opties: 'Camper- en caravanmerken verhuren vaak zelf kampeermiddelen en daarnaast zijn er gecertificeerde merkdealers en BOVAG-bedrijven die naast hun verkoopactiviteiten ook een verhuurafdeling hebben. Er zijn ook bedrijven die zich uitsluitend toeleggen op de verhuur van caravans en campers. Relatief nieuw zijn de verhuurplatforms met een Airbnb-achtige aanpak, waarbij bemiddeld wordt tussen particulieren die hun eigen camper of caravan aanbieden voor verhuur aan andere particulieren'.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die van 11 t/m 15 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, is van oudsher een event waar nieuwe kampeermiddelen worden getoond, en waar bezoekers in een echte kampeersfeer kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, workshops en clinics. Nieuw dit jaar is de speciale Huurroute, waar aanbieders van huurcampers, huurcaravans maar bijvoorbeeld ook avontuurlijke daktenten voor óp de auto en compleet ingerichte glampingtenten voor verhuur worden aangeboden. Daarmee voorziet Jaarbeurs in een stijgende vraag naar dit soort vakanties. 'Een perfecte manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen en om producten en prijzen met elkaar te vergelijken', besluit Judith Röling, beursmanager van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

 

Over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober 2017) Naast nieuwe 2018-modellen caravans, vouwwagens, campers en (voor-)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires te vinden en kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten, zoals proefrijden met campers en caravans. Nieuw is de pop-up city camping direct naast de Jaarbeurs, waar bezoekers kunnen overnachten met hun eigen kampeermiddel. Meer weten?

www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com