Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De eerste herfststormen zijn al voorbij geraasd, de temperatuur daal en dan is er nog…. de herfstvakantie.

Dé aangewezen periode om nog van de zon te genieten aan de Middellandse Zee. Nederlandse reizigers pakken in grote getalen het vliegtuig en gaan de zon achterna. Spanje is daarbij veruit de favoriet van de Nederlandse vakantieganger. Maar ook verder gelegen bestemmingen als Curaçao en de Kaapverdische eilanden zijn razend populair. Stedenreizen laten weer ander patroon zien maar blijven ook geliefd.

Reisdoelverkenner en reisgidsen . . .

Middellandse Zee
Wat zijn nu de drie populairste bestemmingen in de herfstvakantie? De grootste aantallen reizigers blijven toch in Europa. En waarom ook niet, want de zon schijnt nog aan de Middellandse zee, bijna 15% méér reizigers zochten de zon in Europa op.
De top drie ziet er als volgt uit:

1. Spanje. Met name de Canarische eilanden met nieuwe publiekslieveling Tenerife.
2. Griekenland. Vooral Kreta, Kos en Rhodos trekken zonzoekers waarbij Kos de grootste stijger is.
3. Turkije. Weer terug in de gratie bij de zonzoeker, met een stijging van dubbele cijfers.

Opvallend is dat Egypte weliswaar net buiten deze top drie valt, maar een enorme groei laat zien ten opzichte van de vorige herfstvakantie. Ook wordt steeds meer 'ticket only' geboekt.

Verre vakanties
Maar ook wat verder weg schijnt de zon en misschien nog wel feller ook. De top drie van verre bestemmingen deze herfstvakantie is:

1. Curaçao
2. Kaapverdische eilanden
3. Verenigde Staten (voornamelijk Florida)

De grootste stijging noteren de reizen naar de Kaapverdische eilanden. De populariteit blijft groeiende, de zonzekere eilanden met hun brede stranden en goede hotels verwerven zich een vaste hoge plaats bij de meest geliefde winterzonbestemmingen. Na positie drie wordt het een nek-aan-nek race van bestemmingen die aanspraak willen maken op die vierde plek: Gambia, Dominicaanse Republiek, Mexico en ook nieuwkomer Suriname gooit hoge ogen.

Stedenreizen
En wat zijn de populairste steden deze herfst? Het aantal stedenreizen in de herfstvakantie blijft gelijk aan dat van voorgaand jaar. De top drie zit zo dicht bij elkaar, dat je eerder van een gedeelde eerste plaats kunt spreken. Het gaat dan om Barcelona, Londen en Rome. Deze top drie wordt op de voet gevolgd door New York. In Barcelona is er weliswaar Catalaanse onrust te bespeuren, maar de mensen die al een stedenreis geboekt hadden, laten zich er niet van weerhouden om te gaan. Wel geeft de onrust van de afgelopen week een lichte dip in nieuwe boekingen naar deze stad

Reisorganisatie TUI Nederland opereert onder de reismerken TUI en Kras. Naast een eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly, heeft TUI 130 eigen reisbureaus en 110 mobiele reisadviseurs. TUI verzorgt jaarlijks voor 1,8 miljoen reizigers een vakantie en is daarmee in Nederland marktleider op het gebied van georganiseerde vakanties. Kijk voor meer informatie op:

https://www.tui.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com