Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Koningsdag in Duitsland

Dillenburg, 23 april - Op zaterdag 27 april 2019, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, wordt ook in de Oranjeroutestad Dillenburg Koningsdag gevierd. Tijdens deze Nederlandse feestdag toont de Duitse stad haar verbondenheid met Nederland en het koningshuis.

 

Tijdens Koningsdag is er op de plaats waar vroeger Slot Dillenburg stond is er een afwisselend programma voor het hele gezin, met onder meer een vlooienmarkt, springkastelen, een oranje flashmob, kanonschoten, een historische vuurshow en een historisch zwaardgevecht. ’s Avonds zijn er concerten. Ter gelegenheid van de verjaardag van de Nederlandse koning zijn op 27 april 2019 alle activiteiten gratis toegankelijk (voor de musea gelden wel de normale entreeprijzen).

Koningshuis

De wieg van het Nederlandse koningshuis stond in de Oranjeroutestad Dillenburg. De Willemstoren is het meest opvallende gebouw in de stad en een blijvende herinnering aan Willem I van Oranje, die in 1533 in het slot werd geboren. Vanuit Dillenburg gaf hij het startsein voor de bevrijdingsoorlog van de Nederlanden tegen de Spaanse overheersing. In de Willemstoren is het Oranje-Nassaumuseum gevestigd, waar de historie van de Huizen Nassau en Oranje-Nassau wordt getoond. In de Slotberg bevinden zich de kazematten, de ondergrondse verdedigingswerken van de oude vesting. Dit is het grootste verdedigingscomplex van West-Europa uit de vroegmoderne tijd.

Wandelen

De omgeving van Dillenburg is populair bij wandelliefhebbers. De stad ligt namelijk aan de voet van het Rothaargebergte en het Westerwald. Bij Dillenburg lopen drie gecertificeerde wandelroutes. Behalve de Rothaarsteig, de Westerwaldsteig en het Lahn-Dill-Berglandpfad zijn er ook diverse kortere wandelingen waaruit natuurliefhebbers kunnen kiezen.

Fietsen

Ook fietsers kunnen voor een ontspannen vakantie in Dillenburg terecht. De regionale fietspaden vormen samen met de Hessische langeafstandsroute R8 een dicht netwerk. Deze paden zorgen voor een verbinding met de circa 400 km lange Oranjefietsroute.

Activiteiten

De verschillende stadsdelen van Dillenburg zijn eveneens een bezoek waard. Zo is er in Donsbach een dierenpark met een kinderboerderij, heeft Eibach een bron met geneeskrachtig water en beschikt Niederscheid over een ruim opgezette 18-holesgolfbaan. Het zwembad Aquarena biedt allerlei mogelijkheden voor sportieve en gezinsactiviteiten.

Boek nu een hotel in Dillenburg

Tourist-Info Oranjeroutestad Dillenburg

Hauptstr. 19, 35683 Dillenburg, Duitsland

Tel. +49 (0)2771 - 8961 51, fax +49 (0)2771 - 8961 59

www.dillenburg.de


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com