Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

kindvriendelijk reizenDe meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op woensdag 14 januari, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2015.

Een dertigtal Kids Vakantiegids Detectives assisteerde Kids Top 20-gezicht Monique Smit bij de uitreiking van de prestigieuze awards in veertien categorieën.

Kids Enquête
Ruim vijfduizend kids en ouders stemden de afgelopen vier weken op hun favoriet via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs.

Categorieën en winnaars
Allround: Arke
Kidsclub vakanties: Corendon Kids & Co
Pretpark vakanties: Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Kamperen: Familiecamping De Molenhoek
Kamperen XL: Eurocamp
Vakantieparken: Hof van Saksen
Vakantieparken XL: Landal GreenParks
Eenouder vakanties: Estivant Vakanties
Familiehotels: Preston Palace
Groene vakanties: Landal GreenParks
Verre vakanties: Koning Aap Kidz
Actieve vakanties: Sawadee Familieavontuur
Glamping: Vacanceselect
Baby vakanties: Landal GreenParks

Allround
Dankzij het grote aanbod aan kindvriendelijke vakanties waaronder de spectaculaire SPLASHWORLD hotels met aquaparken en de Barkie Kidsclub accommodaties met Nederlandstalig animatieteam scoorde Arke 44% van de stemmen in de categorie Allround.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties
In de categorie Kidsclub vakanties ging het tot de laatste stemdag gelijk op, maar uiteindelijk sleepte Corendon Kids & Co met 40% van de stemmen de Kidsclub vakanties Award in de wacht. De vakantieaanbieder met de Nederlandstalige Kids & Co kidsclub met Tijger en Loeloe scoorde de meeste punten. In de categorie Pretpark vakanties koos 60% voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen met meer dan 40 attracties en shows in westernstijl.

Kamperen & Kamperen XL
Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 60% van de stemmen sleepte de reisorganisatie voor het vijfde achtereenvolgende jaar de award in de categorie Kamperen XL in de wacht. Voor een kampeervakantie in eigen land is Familiecamping De Molenhoek favoriet met 36% van de stemmen, mede dankzij de activiteiten voor alle leeftijden. Zo beschikt de camping over een Kids & Co kidsclub voor de jongere kids met Tijger en Loeloe en het WhatsUp?! programma speciaal voor tieners.

Vakantieparken & Vakantieparken XL
Met een grote meerderheid van de stemmen is de award in de categorie Vakantieparken XL in de wacht gesleept door Landal GreenParks. 58% stemde voor de Landal-activiteiten als de DJ battle, SUPen, Rope-skipping en de Bollo-club. Met 48% van de stemmen behoort de Vakantieparken Award toe aan Hof van Saksen. Het park scoort vooral met het verblijf in een luxe vakantieboerderij in combinatie met het indoor speelparadijs met Kids Academies, de nieuwe Bounz Arena en het zwemparadijs met wildwaterbaan.

Groene vakanties & Eenouder vakanties
De award voor Groene vakanties is met maar liefst 72% van de stemmen in de wacht gesleept door Landal GreenParks, bij wie aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. De vakantieparkaanbieder gooide hoge ogen met unieke activiteiten om de natuur te ontdekken in samenwerking met Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland. Estivant Vakanties sleepte met 53% van de stemmen voor de vierde keer op rij de Eenouder vakanties award in de wacht. Estivant Vakanties organiseert activiteiten onder Nederlandse begeleiding voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Zo hebben de ouders tijd voor een excursie om andere ouders te ontmoeten.

Familiehotels
45% van de stemmers koos in de categorie Familiehotels voor Preston Palace. Dankzij het subtropisch zwemparadijs, indoor kermis en spelotheek met springkussens en klim- en klauterruimte bewijst het familiehotel dat de aandacht voor kids voorop staat.

Verre vakanties & Actieve vakanties
Waterpret in het grootste waterpretpark van Azië, op een dromedaris door zandduinen van Marokko door en oog in oog staan met een reuzenpanda in China. Met dit avontuurlijke reisaanbod kreeg Koning Aap Kidz 35% van de stemmen in de categorie Verre vakanties. Voor een Actieve vakantie bleek Sawadee Familieavontuur met 37% van de stemmen favoriet. Met actieve familiereizen gesegmenteerd naar leeftijden vanaf 7, 12 en 16 jaar naar onder andere Thailand, Sri Lanka en Zuid-Afrika is de vakantieaanbieder het meest populair in de categorie Actieve vakanties onder gezinnen.

Glamping & Baby vakanties
Nieuw dit jaar zijn de categorieën Glamping en Baby vakanties. De Glamping Award voor campings met compleet ingerichte glamping-accommodaties en de Baby vakanties Award voor accommodaties met uitgebreide faciliteiten en voorzieningen voor jonge gezinnen. Als een van de grootste glamping-aanbieders wist Vacanceselect de Glamping Award te veroveren. Met 47% van de stemmen veroverde de glamping-vakantieaanbieder de Glamping Award. Landal GreenParks kreeg ook in de categorie Baby vakanties de vakantieaanbieder de meerderheid van de stemmen (58%).

Kids VakantieMascotte Award
Bij veel reisorganisaties spelen vakantiemascottes een belangrijke rol in het animatieprogramma en de algehele vakantiepret. Met de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award werden zestien mascottes in de schijnwerpers geplaatst als dank voor de grote bijdrage aan onvergetelijke vakantieherinneringen. Zo stemden bijna 2.500 kids en ouders op hun favoriete mascotte via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De grote winnaar werd Koos Konijn van Roompot Vakanties met 21% van de stemmen. Koos Konijn had een lichte voorsprong op Bollo van Landal GreenParks, die met  19% van de stemmen eindigde op de tweede plaats. De derde plaats werd veroverd door Gympie van KNGU Zomerkampen.

Detective Award
Naast de awards in veertien categorieën en de Kids VakantieMascotte Award reikte Monique Smit de Detective Award uit aan de reisorganisatie met de leukste stand op de Vakantiebeurs en dat werd Vacanceselect. Een dertigtal Kids Vakantiegids Detectives vormde de jury. Zij slopen over de beursvloer en gaven een gefundeerd oordeel.

De verkiezing
Uit ruim zeventig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury bestond uit vakantie experts Stephan Bosman (CEO Zoover), Boy Lokhoff (Director New Business TravMedia Company) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Ruim vijfduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door de Kids Enquête in te vullen op Kidsvakantiegids.nl.

Kids Vakantiegids
Kids Vakantiegids is het grootste familievakantieplatform in Nederland. Kids Vakantiegids speelt in op de groeiende behoefte van kids en hun ouders/verzorgers om een uitstapje of vakantie te zoeken die past bij de vakantiewensen van de hele familie. Het Kids Vakantiegids magazine verschijnt twee keer per jaar en brengt de nieuwste en leukste vakanties voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar onder de aandacht. Op de website, die jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers telt, vinden families uitgebreide bestemmingsinformatie, inspirerende tips en een met zorg geselecteerd aanbod van tientallen kindvriendelijke reisorganisaties.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com