Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

new york HarlemLOCALS DELEN HUN ABSOLUTE MUST-DO’S ADRESSEN.   Ook in 2015 zet NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, haar Neighborhood x Neighborhood campagne voort. De kick-off van het nieuwe jaar begint met een Nederlands tintje.

Voor de maand januari staan de spotlights namelijk op Harlem! De locals van deze wijk vertellen jou waar je de leukste winkels, beste restaurants en nieuwe bezienswaardigheden kunt vinden.

Harlem ligt in Upper Manhattan en is volop in ontwikkeling. Het is een levendige wijk die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Met wereldberoemde restaurants, historische culturele instellingen en ongeëvenaarde muziek podia en theaters, is Harlem een must-see voor iedereen die naar New York komt.

De geschiedenis tussen New York en Nederland laat nog steeds bepaalde invloeden in de stad terug zien. Zo werd het eiland Manhattan in 1626 door de Nederlanders gekocht voor 60,- gulden. De hoofdstad werd ‘Nieuw Amsterdam’ genoemd. De wijk Harlem werd in 1658 gesticht als ‘Nieuw Haarlem’ door de Nederlander Peter Stuyvesant. Zes jaar later namen de Britten de kolonie over en noemde de wijk ‘Harlem’. Aan het eind van de negentiende eeuw was Harlem een zeer chique buurt. Dit kun je nog steeds terug zien door de mooie huizen in deze wijk.

Ervaar Harlem als een echte local

Zes locals delen deze maand hun favoriete winkels, restaurants, attracties en geschiedenis en laten hiermee zien hoe Harlem zich onderscheidt van andere neighborhoods in New York.

We beginnen met het legendarische Apollo Theater als culturele trekpleister. Deze locatie, die naast concerten vooral bekend staat om de befaamde ‘Amateur Night’s’, is absoluut de moeite waard om een keer te bezoeken. Harlem Stage is een toonaangevende kunst organisatie waar de programmering van theater, dans en een breed scala aan muzikale muziekstijlen worden ondergebracht. Ook op het gebied van gastronomie heeft Harlem veel te bieden. Zo is het restaurant The Cecil New York’s eerste Afrikaans/Aziatische/Amerikaanse brasserie. Lido is geliefd onder de locals voor de klassieke Italiaanse keuken en Minton’s is een ouderwetse Jazz supper club waar je nog steeds kunt genieten van live jazz optredens. Het pas geopende Vinateria specialiseert zich in de seizoenskeuken met invloeden uit Italië en Spanje. Grenzend aan Harlem ligt het Noordelijke deel van Central Park en hier vind je het Morningside Park. Met meer dan 30 hectare is dit een grote speeltuin waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Riverside park is spectaculair park aan de waterkant van de Hudson rivier, ook dit park laat in de must-do lijst van de locals.

Bezoekers die niet genoeg van Harlem krijgen kunnen de nacht doorbrengen in het Aloft Harlem. Dit hotel, geopend in 2010, biedt haar gasten 120 moderne kamers in het historische deel van Harlem.

Wil je nog meer informatie en hoogtepunten over Harlem lezen? Bezoek dan de website nycgo.com/nxn.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com