Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

geschiedenis festivalIn de Maand van de Geschiedenis, op zondag 18 oktober 2015, vindt de eerste editie plaats van het Geschiedenis Festival. Een dag lang brengt het festival lang de beste schrijvers, vertellers en performers met de mooiste verhalen samen op één locatie, de Philharmonie in Haarlem. Het hart van het programma wordt gevormd door lezingen van vermaarde (inter)nationale historici.

Daarnaast zijn alle zalen in het gebouw gevuld met debatten, interviews, colleges, films, theatervoorstellingen, muziek, signeersessies en exposities.

Het centrale thema is ‘Tussen Droom & Daad’, dat ook het thema is van de Maand van de Geschiedenis 2015. Welke idealen veranderden de wereldgeschiedenis? Wie waren de grote dromers, wat drijft mensen tot dappere, dwaze of desastreuze acties?

Reeds bevestigde deelnemers aan het festival zijn Andrew Roberts (GB), Jonathan Israel (GB), Diederik van Vleuten, Ad van Liempt, Annegreet van Bergen, Annejet van der Zijl en Joris Voorhoeve. Het Radio 1-programma OVT zal live uitzenden vanaf het festival. Meer namen volgen.

Historisch Nieuwsblad, het grootste geschiedenisplatform van Nederland, is initiatiefnemer van het festival, en werkt samen met diverse media- en programmapartners.

Geschiedenis Festival 2015
Zondag 18 oktober
Aanvang 09.00 uur
Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Informatie en kaartverkoop: www.geschiedenisfestival.nl


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com