Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

zwarte woudIn het Zwarte Woud kan men overnachten in hotels, in vakantiehuizen of in kamers met ontbijt. Veel families vieren hun vakantie hier echter op een camping of typische boerderijen in het groene glooiende landschap. Er zijn sinds kort echter nog meer bijzondere overnachtingsmogelijkheden om dichterbij de natuur te verblijven. Vanwege de groeiende vraag is dit zogenaamde glampingaanbod verder uitgebreid.

Bijzondere lodgetenten
Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is het grootste bosgebied bij onze oosterburen. Het is een middelgebergte en zo’n 200 kilometer lang en 60 km breed. Voor degenen die een keer bijzonder willen overnachten zijn hier diverse niet-alledaagse overnachtingsmogelijkheden. Een goed alternatief voor een vakantiewoning is bijvoorbeeld het "Wiesenbett". Op het erf van Hilserhof (bij Triberg) staan vijf rustieke lodge-tenten voorzien van een kachel, stromend water en een bedstee. Stroom en wifi ontbreken, maar kinderen zullen zich opperbest vermaken met de dieren op de boerderij, terwijl de groteren kunnen meehelpen bij het hooien op het land, het melken van de koeien of het uitmesten van de stal.

In een wijnvat, herderwagen of een 'podhaus'
Een andere mogelijkheid is 'slapen in een wijnvat'. In de buurt van Sasbachwalden kun je aan de rand van de wijngaarden verblijven in orginele wijnvaten van 8.000 liter. Voor 156 Euro per nacht slaap je met 2 personen in zo'n wijnvat, in een tweede wijnvat woon je overdag. De onderkomens zijn verwarmd, voorzien van een toilet en inclusief bedlinnen. Inbegrepen is ook het ontbijt, een vespermandje en natuurlijk een fles rode wijn. In Wildberg kan overnacht worden in echte herderwagens. Deze staan aan de rand van een camping, direct aan de Nagold. Van april tot en met oktober kun je hier overnachten vanaf 30 euro per persoon per nacht. Eenvoudig en toch luxueus overnachten in de natuur kan ook in een zogeheten 'podhaus'. Bij boerderij Äckerhof (in de buurt van Wolfach) staan half-ovale houten hutten van 7 m2 maar wel inclusief bed, stoelen, koelkast en veranda. Met z'n tweetjes betaal je 95 euro voor een nacht, inclusief ontbijt en twee flessen wijn.

Glamping in het Hochschwarzwald
De vakantieregio rondom de Titisee en de Feldberg kent een van de mooiste en meest authentieke landschappen van Duitsland. In deze regio liggen zeven campings met alle comfort voor de verwende kampeerder. Daarnaast zijn er in de regio nog enkele bijzondere glamping-mogelijkheden. Idyllischer kan haast niet; overnachten in een tipitent midden in het dennenbos aan de Schluchsee. De tipitenten, genaamd "Chez Alfons", zijn niet alleen comfortabel maar ook stijlvol ingericht. Deze 'suites' staan op een ronde houten vlonder en bieden alle luxe: een tweepersoonsbed, muggennet, tafel en stoelen, verlichting en kaarsen. 's Morgens staat er een kist met ingrediënten klaar en kan men zelf een uitgebreid ontbijt bereiden. Een overnachting kost hier vanaf 67 euro per persoon.
Sinds kort kan men ook de nacht doorbrengen in een boomtent. Aan de oevers van de Schluchsee zijn, op zo'n twee meter hoogte, tenten gespannen tussen twee imposante sparren. Deze boomtenten bieden plaats aan twee personen. Zij kunnen genieten van een geweldig uitzicht en op warme avonden kan het dak losgemaakt worden en kijkt men naar de boomtoppen en sterren. Een koppel betaalt 79 Euro per nacht. Meer informatie over glamping in het Hochschwarzwald: www.hochschwarzwald.de

Voor nadere informatie kan men terecht bij Schwarzwald Tourismus 0049-761.89646-95 of op www.zwartewoud.info

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com