Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De ruïnes van Kuélap Noord Peru staan bekend als alternatief voor Machu Picchu


De plaats is vanaf juli 2016 binnen 20 minuten bereikbaar via een 4 kilometer lange kabelbaan. Avonturiers deden er voorheen 1,5 uur over.
UNESCO heeft Kuélap erkend als ‘Archeologisch Werelderfgoed’. Het is de grootste stenen structuur van Zuid-Amerika

De verborgen ruïnes van Chachapoyas in de Amazone van Peru, beter bekend als Kuélap, zijn binnenkort bereikbaar via een kabelbaan. Voorheen duurde het minimaal 90 minuten om er te komen. Het Werelderfgoed kent weinig bezoekers en wordt door velen gezien als ‘het alternatieve’ Machu Picchu. De in het nevelwoud verstopte pre-Inca site werd in 2014 door minder dan 30.000 mensen bezocht. De verwachting is dat in de komende tien jaar maar liefst 435.000 bezoekers naar Kuélap zullen afreizen, door de verbeterde toegankelijkheid. De investering kost 21 miljoen dollar.

Volgens de Peruaanse president Ollanta Humala kan Kuélap via de kabelbaan “het tweede Machu Picchu” worden. De reis zelf is een echte belevenis: tijdens de gondeltrip kunnen passagiers van het unieke landschap genieten en andere hoogtepunten van bovenaf bewonderen, zoals de archeologische plek Macapampa.

De opening van de nieuwe kabelbaan wordt in juli van dit jaar verwacht. Onlangs heeft Minister van Toerisme Magali Silva Velarde-Alvarez 26 gondels in ontvangst genomen ter installatie. Elke cabine biedt plaats aan acht personen.

Investeringen in de regio

Met de voltooiing van het project hoopt Peru niet enkel groeiende bezoekersaantallen naar Kuélap te realiseren, maar kijkt ook naar lange termijn ontwikkeling van het toerisme in het Amazonegebied. Peru wil de regio meer onder de aandacht brengen. Hierbij wordt gewerkt aan een reisgids voor de regio Tingo-Kuélap, verbeterde bewegwijzering en invoering van informatieve panelen.

Hand in hand met lokale bedrijven wil Peru het toerisme op een duurzame manier bevorderen. De in het nevelwoud verstopte pre-Inca site werd in 2014 door minder dan 30.000 mensen bezocht. De verwachting is dat in de komende tien jaar 435.000 bezoekers naar Kuélap afreizen.

Over Kuélap

De archeologische vindplaats is gelegen op 3000 meter hoogte, op de hellingen van de regio Amazone Andes, gelegen op 3,5 uur rijden vanaf de plaats Chachapoyas. Kuélap werd gebouwd tijdens de pre-Inca cultuur van de Chachapoyas, die tussen 800 en 1470 na Christus in Peru leefden. Het complex werd gebouwd om de stad te verdedigen. Toch werden de Chachapoyas uiteindelijk verdreven door de Inca. In 1843 werd Kuélap herontdekt en in 2003 werd de vindplaats uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Te midden van groene bergen staat een 20 meter hoge stenen muur om de voormalige stad te beschermen. Binnen de muren liggen 420 ronde stenen huizen met talloze ornamenten. Het is de grootste stenen structuur van Zuid-Amerika. Vanaf de top is goed te zien hoe de natuur deze plek beschermd heeft. Een bezoek aan Kuélap is uitstekend te combineren met de Moche route in het noorden van Peru. Het geeft goede inzichten in de fascinerende wereld van de pre-Inca culturen van Peru.

In Latijns-Amerika is maar 17% van de plekken geregistreerd op de ‘World Heritage List’ van UNESCO, waarvan Kuélap één van deze plekken is. Voor meer informatie zie http://whc.unesco.org/en/tentativelists/5650/.

Voor meer informatie www.peru.travel.