Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

peruNaast prachtige, uitgestrekte stranden en een relaxte ‘surf vibe’ staat het noorden van Peru bekend om goed bewaard gebleven archeologische vindplaatsen en interessante musea van diverse pre-Inca culturen. Niet te missen hoogtepunten van deze onontdekte regio in Peru zijn het spectaculaire Kuelap, terecht ook wel de Machu Picchu van het noorden genoemd, de archeologische vindplaatsen in de Lambayeque vallei en het indrukwekkende Chan Chan, Werelderfgoed en de grootste precolumbiaanse site ter wereld.

Mystiek Kuelap
Met een spectaculaire ligging op 3.600 meter boven zeeniveau wordt deze vestingstad van de Chachapoyas indianen ook wel de Machu Picchu van het noorden genoemd. Kuelap werd ontdekt in 1843 en onderzoekers geloven dat het ruim 200 jaar geduurd heeft om de stad te bouwen. Er zijn verschillende bouwwerken te bewonderen, maar vooral belangrijk zijn El Castillo en El Torreon. Vanaf El Torreon genieten bezoekers in de meest noordelijke punt van een prachtig, panoramisch uitzicht. Naast de eeuwenoude bouwwerken is de natuur in de omgeving een ware topattractie. De bijzondere, bemoste bomen en vele orchideeën geven Kuelap een mysterieuze sfeer.

     
Fascinerende geschiedenis in Lambayeque
De regio Lambayeque met hoofdstad Chiclayo staat bekend om de archeologische sites en schatten. In de dorpen en parken van Sipan, Túcume, Batán Grande en Huaca Rajada zijn vele piramiden, grafheuvels en andere archeologische overblijfselen te vinden. In de stad Lambayeque is het museum ‘de Tumbas Reales de Sipán’ een bezoek waard; het graf van Señor de


Sipán is hier te bezichtigen. Naast de fascinerende geschiedenis leent de regio zich met uitgerekte stranden met fantastische golven ook uitstekend als populaire, redelijk onontdekte surfbestemming.

Cultureel centrum: Trujillo
Vanuit de bruisende havenstad Trujillo zijn diverse culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Niet te missen zijn de eeuwenoude ruines van Chan Chan. De uitgestrekte ruïnes van de hoofdstad van het precolumbiaanse Chimú-rijk bevinden zich een kwartiertje rijden van het centrum van Trujillo. Ten noorden van de stad, in de vallei van Chicama, zijn reliëftekeningen te bewonderen in het complex El
Brujo uit de Moche-cultuur.  De uitgestrekte tempelcomplexen Huaca del Sol (zonnetempel) en Huaca de la Luna (maantempel) vormen eveneens een unieke bezienswaardigheid. De piramides zijn goed bewaard gebleven en archeologen doen hier nog regelmatig spraakmakende ontdekkingen. De kleurrijke versieringen op de zijkant van de piramide van de  Huaca de la Luna zijn uniek. Ook Trujillo zelf beschikt over interessante highlights zoals het Casinelle Museum met een grote collectie aardewerk van de Chimú- en Mochecultuur.

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.