Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Choquequirao Peru nr. 1 'Best in Travel 2017'

 Choquequirao is verkozen tot de nummer één op de Lonely Planet-lijst 'Best in Travel 2017' in de categorie 'Regio's'. De archeologische opgravingen in de Peruaanse Andes vormen een verborgen schat waar bezoekers zich nog ontdekkingsreizigers wanen. "Hier in de bergen, boven de stromende Apurímac rivier, waar condors boven je hoofd vliegen, kun je nog helemaal alleen genieten van deze indrukwekkende Inca-nederzetting", aldus de beoordeling van Lonely Planet.
De 'Best in Travel' ranglijst van Lonely Planet is één van de meest prestigieuze lijsten ter wereld op het gebied van aanbevolen bestemmingen door reisexperts. Jaarlijks wordt de nieuwe lijst bekendgemaakt, met daarin diverse categorieën. Als winnaar in de categorie 'Regio's' liet het Choquequirao Archeologisch Park prachtige gebieden als Taranaki (Nieuw-Zeeland), de Azoren (Portugal), Noord-Wales en Zuid-Australië achter zich. Canada won als beste land, Bordeaux (Frankrijk) werd als beste stad gekozen en Nepal viel in de prijzen als best beoordeelde bestemming.

Choquequirao: Inca-schatten voor jou alleen
Choquequirao is een indrukwekkende Inca-nederzetting uit de 16e eeuw in de provincie La Convención in Zuid-Peru (regio Cuzco). In het gelijknamige archeologische park bevinden zich vele terrassen, platformen, ceremoniële pleinen, tempels en opslagplaatsen, verbonden door lange kanalen, trappen en een netwerk van wegen. De architectuur lijkt op die van Machu Picchu, maar Choquequirao is drie keer zo groot en – het grootste voordeel – er komen nog nauwelijks toeristen. Als een Indiana Jones bereik je na een avontuurlijke wandeling deze 'onontdekte' Inca-schatten. Net als voor een bezoek aan de Machu Picchu is de stad Cuzco een ideale uitvalsbasis.
 
Aanbevolen door kenners
Voor de jaarlijkse 'Best in Travel' lijst worden zowel de auteurs van de reisgidsen als de hele Lonely Planet reiscommunity gevraagd interessante plaatsen aan te bevelen die naar hun mening volgend jaar absoluut bezocht moeten worden. Uiteindelijk kiest een interne commissie van Lonely Planet in elke categorie de winnaars.

Volledige lijst 'Best in Travel 2017': www.lonelyplanet.com/best-in-travel

Over PROMPERÚ
PROMPERÚ houdt zich bezig met promotie van export en toerisme van en naar Peru. Het land aan de westkust van Zuid-Amerika, heeft bezoekers veel te bieden. De rijke historie staat garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie peru.travel.
Hotels in Peru