Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is opnieuw toegenomen.

In 2016 was er een groei in het aantal Nederlandse overnachtingen van 0,7%. Dat blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. Daarmee komt de teller op 11.254.851 miljoen Nederlandse overnachtingen. Met dit positieve resultaat presenteert het vakantieland Duitsland zich vanaf morgen op ʼs werelds grootste reisbeurs, de ITB in Berlijn.

Zevende recordjaar op rij
Het incomingtoerisme in Duitsland groeit in hoog tempo verder. In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 80,8 miljoen overnachtingen door in Duitsland, een stijging van 1,4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Met dit resultaat heeft het vakantieland voor de zevende maal op rij zijn record verbeterd.

Iris Gleicke, vertegenwoordiger voor toerisme van de bondsregering en parlementair staatssecretaris bij het bondsministerie voor Economie en Energie, licht toe: "Het vakantieland Duitsland is blijvend populair bij onze buitenlandse gasten. Voor het zevende jaar op rij scherpen we daarmee de records aan op het gebied van incomingtoerisme. Dat laat zien hoe sterk onze toerisme-industrie is. Tolerantie en een open blik op de wereld zijn elementaire basisvoorwaarden voor dit succes. We zullen niet toelaten dat xenofobe schreeuwlelijken de goede naam van ons land te grabbel gooien."

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), vervolgt: "Economische factoren, zoals bijvoorbeeld de Brexit of een economische crisis, maar ook de angst voor terroristische aanslagen kunnen de reislust vanuit sommige bronmarkten tijdelijk doen afnemen. Op de middellange en lange termijn bepalen echter de toeristische aantrekkingskracht, de infrastructuur, servicegerichtheid en prijs-kwaliteitverhouding van een land de waarde van het land als reisbestemming."

Meeste toeristen afkomstig uit Europa
germany 2Europa blijft in 2016 het belangrijkste herkomstgebied voor het incomingtoerisme in Duitsland. Met een marktaandeel van 73,7% en een toename van 1,9% zien we een blijvende, dynamische groei-impuls vanuit deze regio. Zes van de tien belangrijkste Europese bronmarkten versterken het incomingtoerisme in Duitsland voor 2016 met bovengemiddeld goede groeipercentages: Zwitserland genereert 3,3% meer, Oostenrijk 2,0% meer dan de cijfers van het voorgaande jaar. Frankrijk, België, Spanje en Polen vertonen een bijzonder sterke groei tussen 4,5% en 5,7%.

Gouden trio trekt Nederlanders aan
Natuur, gastvrijheid en de prijs-kwaliteitverhouding vormen voor Nederlanders de drie belangrijkste redenen om op vakantie te gaan naar Duitsland. Dat blijk uit een enquête die het Duits verkeersbureau heeft gehouden ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum als favoriet vakantieland. De vragenlijst werd begin januari onder bezoekers aan de Vakantiebeurs, en via de digitale nieuwsbrief en Facebook verspreid. In totaal deden 2190 Duitslandfans mee, waarvan meer dan de helft zijn stem uitbracht op natuur (19,4%), gevolgd door gastvrijheid (18,7%) en de prijs-kwaliteitverhouding (15,3%) als voornaamste redenen voor een vakantie naar Duitsland. Overige waardering was er voor het eten, de steden, de gezelligheid, de nabijheid, de lage taalbarrière, het culturele aanbod en de toeristische voorzieningen in Duitsland.

Over het Duits Verkeersbureau
Het Duits Verkeersbureau is het nationale informatiekantoor voor toerisme en recreatie. Het hoofdkantoor staat in Frankfurt am Main. Het Verkeersbureau vertegenwoordigt het vakantieland Duitsland in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en wordt door dit ministerie gesubsidieerd conform een besluit van het Duitse parlement. Het Verkeersbureau ontwikkelt en communiceert strategieën en producten waarmee in het buitenland het positieve imago van Duitse bestemmingen wordt verstevigd en het toerisme naar Duitsland wordt gestimuleerd. In 30 landen over de hele wereld heeft het bureau kantoren. Meer informatie op www.germany.travel

Hotels in Duitsland

Kaart van Duitsland

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com