Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Ieren vieren St Patrick’s Day groots en massaal, zowel in Ierland als in de rest van de wereld.

De mogelijkheden hoe en waar die dag te vieren zijn dan ook onbeperkt, maar voor Sint Patrick zelf was het historische Armagh de uitverkoren stad.

Waar kun je beter St Patrick’s Day vieren dan in het land waar hij woonde? In Armagh en Downpatrick stichtte de vrome Patrick zijn eerste kerken, al in de 5e eeuw, en in deze plaatsen vindt The Home of St Patrick Festival plaats. Het moment dat de kerkklokken gezamenlijk luiden in beide county’s is het startschot voor een 17-daagse viering, bestaande uit kerkconcerten, heilige ceremonies en ontelbaar veel activiteiten.

Het was in Armagh, tegenwoordig de kerkelijke hoofdstad van Ierland, waar Patrick zijn christelijke missie begon en zijn eerste kerk stichtte.

Aangezien twee kathedralen in de stad nu zijn naam dragen, is er geen betere plek om in de geschiedenis te duiken en het verhaal en de nalatenschap te ontdekken van ’s werelds beroemdste heilige. En onderwijl geniet je van de Saint Patrick’s Day-festiviteiten.

Armagh viert Saint Patrick’s Day van 3 maart tot 19 maart; ze bieden een sprankelend en gevarieerd festival vol cultuur, muziek, poëzie, zang en dans met gerenommeerde artiesten en traditioneel Iers vermaak.

En een bezoek aan de stad zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de twee kathedralen die aan Patrick zijn gewijd.

De ‘Saint Patrick’s Church of Ireland’ kathedraal staat op de plek waar Patrick in 445 n.C. zijn ‘Great Church’ bouwde. Ertegenover staat ‘Saint Patrick’s Catholic Cathedral’, op de plek waar Patrick naar verluidt een jong hertje redde. Zeer de moeite waard. Beide kathedralen vieren het leven en missiewerk van de heilige.

En als je geïnteresseerd bent in kathedralen, muziek en de vroeg-Ierse kerk, dan moet je ook zeker even binnenwippen in de buurt van Downpatrick, Saint Patrick’s laatste rustplaats, om een kooruitvoering bij te wonen van Voices of Ireland (19 maart).

Net als Downpatrick, is Armagh een grote afstapplaats langs de 92-mijl lange Saint Patrick’s Trail in Noord-Ierland, langs talloze plaatsen die in verband worden gebracht met het erfgoed van de patroonheilige.

Rondom Armagh, doet de route ook de Ó Fiaich herinneringsbibliotheek en -archief en de openbare bibliotheek van Armagh aan, terwijl het Armagh County Museum fascinerende exposities en archeologische vondsten heeft uit de vroegchristelijke periode.

Met niets te vergelijken. Op 17 maart gonst het eiland Ierland van de energie en opwinding vanwege St Patrick’s Day. Maar niet alleen in Ierland – de hele wereld kleurt groen voor dit feest, dus draag je klavertje met trots en sluit je aan bij de pret!

Hotels in Ierland

www.ireland.com

www.saintpatrickscountry.com

www.armagh.co.uk


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com