Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Via de Eurovélo 6 kunt u op de fiets door de Franche-Comté reizen over paden langs het water, op uw eigen tempo en met uw neus in de wind.

De Eurofietsroute 6 is een Europese fietsroute van bijna 4.000 km lang die langs de grootste Europese rivieren leidt (Loire, Rijn, Donau) en door 10 Europese landen rijdt tussen de Atlantische Oceaan en de Zwarte Zee.

 In de Franche-Comté loopt tussen Dole en Belfort 187 km van deze aangelegde en beveiligde route.

Voor een fietsvakantie met het gezin brengt Eurovélo 6 u zonder moeilijkheden over vlakke paden van de ene naar de andere verrassing: In de Jura moet u stoppen in Dole, een kanalenstad met oude natuurstenen gebouwen die vaak als historische monumenten zijn geklasseerd. Een uitstapje naar het bos van Chaux leidt u naar La Saline Royale d’Art en Senans dat geklasseerd is als UNESCO werelderfgoed. Vervolgens wordt u in Besançon ontvangen door de imposante Citadelle Vauban die ook op de werelderfgoed lijst staat; U wandelt door de stad en gaat verder langs de Doubs door de mooie, groene Vallée du Doubs.  U komt langs Baume les Dames en andere pittoreske dorpen. En dan bent u in Montbéliard, stad van de hertogen van Wurtemberg, zetel van het merk Peugeot. De laatste etappe van uw tocht door de Franche-Comté leidt door het territoire de Belfort en de beroemde Leeuw. Daarachter liggen de Elzas met pittoreske dorpen en vakwerkhuizen.

Bezoek de website......

VVV van  Franche-Comté


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com