Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Territoire de Belfort (90) is een Frans departement.  Het gebied is ontstaan in 1871 als gevolg van het Verdrag van Frankfurt, dat de Frans-Duitse Oorlog beëindigde.

Terwijl Duitsland volgens dit verdrag het grootste deel van de Elzas en een belangrijk deel van Lotharingen annexeerde, werd het uiterste zuidwesten van de Elzas, de Haut-Rhin, rond de stad Belfort, aan Frankrijk toegewezen, waardoor het van de Elzas werd afgescheiden. Er waren twee belangrijke redenen hiervoor:

* de bevolking rond Belfort was Franstalig, in tegenstelling tot de bevolking van de onder het 2e Duitse Rijk geannexeerde gebieden;
* de stad Belfort had een heroïsche tegenstand geboden onder het bevel van kolonel Pierre Denfert-Rochereau ten tijde van het beleg door de Duitse troepen, en het zou ondenkbaar zijn dat deze stad na de oorlog met Duitsland in verband zou worden gebracht.

Na lange tijd onder een speciaal statuut te zijn gevallen, werd het Territoire de Belfort in 1922 officieel het 90e Franse departement.

Geografie
Het Territoire de Belfort grenst aan de departementen Doubs, Haute-Saône, Vosges en Haut-Rhin, alsmede aan het Zwitserse kanton Jura.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com