Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Var in ProVence côte-D’azur Dit Zuid-Franse departement biedt het beste, zowel van de romantische Provence als van de sprankelende Côted’Azur. Huizen van Belvilla

Met de zondoorstoofde pijnboombossen, de indringende geuren van tijm, rozemarijn en lavendel, de eeuwig blauwe Mediterranée en haar schakering van stranden, staat de Var al meer dan anderhalve eeuw bekend als DE aantrekkelijke vakantiebestemming onder de zon. Iedereen die er geweest is, koestert zijn eigen onvergetelijke herinneringen. De Middellandse Zee, de rotskloven van du Verdon, heuvels met bergdorpjes, wijngaarden, olijfbomen…Van onverwacht uitstapje tot een lekker lange luiervakantie: er gaat niets boven de Var als het om zorgeloos genieten gaat. Flaneren langs de waterkant, op ontdekkingstocht naar de magische eilanden voor de kust, relaxen aan de voet van een vriendelijk wuivende palmboom, of je verliezen in de indrukwekkende canyons van de imposante Gorges du Verdon; de Var staat garant voor het ouderwets feestelijke vakantie gevoel!

Voordelig en comfortabel vliegen met
Ook het komend seizoen verzorgt transavia.com weer directe vliegverbinding tussen Rotterdam/the Hague Airport en Aéroport Toulon-Hyères. Deze korte vluchten brengen u rechtstreeks van het ene overzichtelijke vliegveld naar het andere. Geen gigantische
luchthavens met ellenlange wachtrijen voor incheckbalies of douane, maar twee gezellige, moderne vliegvelden met een ‘menselijke maat’. De uiterst vriendelijk geprijsde reguliere vluchten beginnen weer eind maart en duren tot in de late herfst..Check it out (en in) op:

L’aéroport Toulon hyères
U bent meteen in vakantiestemming als vlak voor de landing het azuurblauw van de Méditerrannée onder het vliegtuig opdoemt. Bij het uitstappen op Toulon-Hyères is er de geur van zonovergoten pijnbomen en hoor je de palmbomen zachtjes ruisen. Het toegankelijke vliegveld ligt prettig centraal aan de Middellandse Zeekust: Toulon (20 min); Saint-Tropez (45 min); Marseille (1uur); Nice (1½ uur). En behalve het gemak van vrijwel letterlijk ‘voor de deur’ in- en uitstappen, biedt het alle voordelen en voorzieningen die grote luchthavens ook hebben: boetieks, restaurants, wifi, autoverhuur, taxi’s , longterm parkeerfaciliteiten voor 1000 auto’s vlak bij de aankomsten vertrekhal, plus busverbindingen met Toulon, het centrum van Hyères en alle tussenliggende plaatsen tot aan St Tropez. Geen vakantie kan mooier beginnen!

de Campings van de Var
Groen kamperen
Op de site van de branchevereniging HPA (l’hôtellerie de plein air) vindt de kampeerliefhebber alles wat hij weten wil -ook in het Nederlands- over de 180 campings die zijn aangesloten bij de Organisatie van Openlucht-accomodaties in de Var. Informatie over met name ‘groene’ campings en kamperen is te vinden in de Campinggids van de Var en op de website van de HPA: www.provence-campings.com. Ook heel handig voor wie milieuvriendelijk de tent wil opzetten.


De garanties van de branchevereniging hPA (hôtellerie de plein air)
De 180 campings die bij de HPA zijn aangesloten, verplichten zich de klant te informeren, te adviseren, en de gelegenheid te bieden zich aan te melden voor sport- en ontspanningsactiviteiten op -of in de buurt van- de camping. Elke camping kan één tot drie van de volgende activiteiten aanbieden:
watersport, golf, duiksport, vissen paardrijden, wandelen, extreme sporten, terreinen, toerfietsen, zoetwater activiteiten, well-being, bezoek aan cultuur en erfgoed.

Camping qualité: “Clef verte” en het behoud van de natuur!
Zowel aan de Middellandse Zeekust als in het achterland, biedt de Var een ruime variatie aan kampeermogelijkheden.
Waaronder natuurcampings (aires naturelles) en kamperen bij de boer (campings à la ferme). 61 Campings in de Var mogen het officiële Franse keurmerk ‘Camping Qualité’ voeren. Hetgeen garandeert dat al deze campings uitstekende voorzieningen bieden
op het gebied van sanitair, de modernste faciliteiten bij de staanplaatsen voor tenten en caravans, en steeds vaker ook de  mogelijkheid om een aantrekkelijke stacaravan of een comfortabel châlet te huren. Zes campings in de Var hebben het predicaat
‘Clef Verte’ weten te veroveren; zij spannen zich in voor het natuurbehoud, maken gebruik van duurzame energie,Scheiden en/of recyclen afval, en gaan zuinig om met water.

de ‘Var holiday Shop’
In de ‘Var Holiday Shop’ op www.visitvar.fr is sinds kort een aantal fantastische -meteen reserveren- thema-arrangementen te vinden. Een aantrekkelijk aanbod van topkwaliteit, geselecteerd door reserveringsbureau’s uit verschillende delen van de Var. Originele vakantie-ideeën met voor ieder wat wils;
actief of ‘dolce far niente’, met verblijfsmogelijkheden in comfortabele hotels, appartementen of chambres d’hôtes. De arrangementen zijn onderverdeeld in 6 hoofdthema’s:
romantiek, well-being, op en aan zee, natuur-activiteiten,’ art de vivre’, en evenementen.

www.visitvar.fr

Huizen van Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com