Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het ‘Centre Pompidou-Metz, is gelegen in het hart van Europa, in de stad Metz. Een ware ontdekking van het ontstaan van kunst in al haar vormen, waar het gehele jaar activiteiten worden georganiseerd. Het ‘Centre Pompidou-Metz’ zal in mei 2010 onthuld worden met de expositie ‘Chefs-d’oeuvre?’.

Deze expositie zal bestaan uit bijna 500 werken die het besef van smaak, de collectie, het museum et het artistieke oordeel onderzoeken. Zie de loaktie op kaart.......

Een bouwkundig meesterwerk
Het spectaculaire gebouw van het ‘Centre Pompidou-Metz’ is ontworpen door Shigeru Ban (Japan) en Jean de Gastines (Frankrijk). Met een indrukwekkende dak- een houten constructie bedekt met een lichtdoorlatend membraan- combineert het gebouw esthetische elegantie met een ware technische revolutie.

Unieke ruimtes
Met een totaal oppervlakte van 10700 m2, is er genoeg ruimte voor verschillende evenementen. Zo zijn er drie expositie galeries, en is er een groot kerkschip – de enige in Europa die geschikt zal zijn voor de grote werken. De Studio zal gewijd zijn aan het levend spektakel en het Auditorium wordt het onderkomen van conferenties en voor de vertoning van films. Een boekhandel, boetiek, een kenniscentrum, een restaurant en een café zullen eveneens tot de beschikking van de bezoekers staan.

Een multidisciplinair programma
Het ‘Centre Pompidou-Metz’ zal exposities van hedendaagse en moderne kunst presenteren. Kunst uit de collecties van het ‘Centre Pompidou’ en het ‘Musée National d’art moderne’. Het ‘Centre Pompidou’ heeft de grootste collectie moderne kunst van Europa en het ‘Musée National d’art moderne’ heeft de tweede grootste collectie ter wereld.
Van beeldende kunst tot architectuur, langs ontwerpen en video, elk artistiek onderdeel is vertegenwoordigd.
Hier wordt ook een zeer gevarieerd en innovatief programma aangeboden, bestaande uit dansspektakels, theater, optredens, concerten, filmvertoningen en conferenties.

Een plek voor iedereen
Inleidende workshops en educatieve programma’s bieden kinderen en tieners een leuke, spannende benadering van de artistieke schepping in al haar vormen.


Kaart met Centre Pompidou

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com