Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Centre Pompidou-Metz is een museum voor moderne kunst in de Franse stad Metz. De officiële opening vond plaats op 9 mei 2010.

Situering Centre Pompidou Metz
Het gebouw is ontworpen door de Japanse architect Shigeru Ban en de Frans architect Jean de Gastines, geassisteerd door Philip Gumuchdjian. De eerste steen van het museum, dat zich vlak bij het TGV station van Metz bevindt, werd gelegd op 7 november 2006.

Het gebouw biedt 5.000 m² tentoonstellingsruimte, verspreid over drie expositieruimtes en een centrale hal. Een golvend houten dak overkoepelt het geheel. Boven de luifel is een spits met een lengte van 77 meter gemonteerd, een verwijzing naar 1977 het jaar van de opening van het museum in Parijs.

Collectie
Het museum wordt een satellietmuseum van het Parijse Centre Pompidou, en laat toe meer dan de in Parijs tentoongestelde 2.000 stukken uit de 60.000 stukken tellende collectie van het Musée national d'art moderne te exposeren.

Tentoonstellingen
De openingstentoonstelling "Chef d'oeuvre" zal uitpakken met een aantal topwerken uit de collectie van het Musée national d'art moderne. Meesterwerken van de 20e eeuw die in Metz geëxposeerd worden zijn onder meer:

    * La Femme à la guitare van Georges Braque,
    * La Tristesse du Roi van Henri Matisse,
    * L'Aubade, Nu couché et musicien van Pablo Picasso,
    * Le Violon d'Ingres, fotografie van Man Ray,
    * La Maison tropicale, architecturaal prototype ontworpen door Jean Prouvé.

De tentoonstelling is samengesteld door Laurent Le Bon, die ook de curator van het museum wordt. Le Bon was in Parijs in 2005 al verantwoordelijk voor de toen succesvolle Dada tentoonstelling.

 

 


 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com