Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Poitou-Charentes -Aan de Atlantische kust, op 3,5 uur rijden van Parijs, ligt de regio Poitou-Charentes. In deze veelzijdige regio vind je de havenstad La Rochelle,

de kuststreek (o.a. Île de Ré, Île d’Oléron, Royan en Rochefort), Marais Poitevin, Cognac en natuurlijk het attractiepark Futuroscope. Aan de Franse Atlantische kust maak je kennis met de wereld van de cognac, golf en het waterrijke gebied Marais Poitevin. De regio telt een scala aan overnachtingsmogelijkheden. Zo vind je aan de kust bijvoorbeeld verschillende charmehotels.
Hotels in regio Poitou-Charentes

EEN BIJZONDER VERBLIJF IN HET LAND VAN DE COGNAC
Treed dit najaar in het spoor van de cognac

Vanaf half november vindt het destillatieproces van cognac plaats. Dankzij het nieuwe Cognac-arrangement van de tourist board van Poitou- Charentes, maken ook vakantiegangers kennis met dit bijzondere fenomeen. Tijdens het arrangement komt het totale cognac-proces aan bod. Een vinoloog legt uit hoe de druiven worden verbouwd, waarom een deel van de cognac verdampt (‘het deel der engelen’) en wanneer de drank officieel cognac genoemd mag worden. In het arrangement is tevens een proeverij inbegrepen.
Het arrangement bestaat uit:
- bezoek aan een ambachtelijke kuiperij
- bezoek aan de stad Cognac
- museum ‘l’Espace Découverte’ en ‘Musée des Artes de Cognac’, interactieve
musea over de historie van de plaats Cognac en de gelijknamige drank.
- uitleg door een vinoloog over het tweede distillatieproces in een distilleerderij
en op een wijngaard
- proeverij
- lunch op een boerderij
- 2 overnachtingen in een B&B

Het 3-daagse arrangement (2 nachten) op basis van halfpension is van half november tot eind februari te boeken vanaf € 135,- per persoon
Contact : Charente Tourisme
Tél : +33 (0)545 697909
www.lacharente.com

NIEUW DIT NAJAAR
Opening interactief wijn- en spijshuis in Archiac
In Archiac is onlangs het ‘Maison de la Vigne et des Saveurs’ geopend. Met een omvangrijke wijncollectie, afkomstig van 36 producten, geeft het ‘Huis van de Wijngaarden en Smaken’ een goed beeld van de wijnbouw in deze regio. Naast de tentoonstelling van de producten, maak je hier op een ludieke en interactieve manier kennis met de verschillende fases van de wijnproductie, vanaf de wijnbouw tot het bottelen. Een apart gedeelte is gewijd aan ‘smaken’. Hier kom je alles te weten over 8 delicatessen met internationale bekendheid (o.a. honing, saffraan en foie gras). Uiteraard zijn deze lekkernijen ook te koop.
Het gebouw bestaat uit 5 delen:
- een wijn gedeelte met informatie over de wijnstokken en de streek
- de smaakafdeling met lokale delicatessen en een winkel
- een ruimte voor proeverijen en workshops
- een bibliotheek
- een receptie
In de herfst worden er ook kookcursussen georganiseerd.

Maison de la Vigne et des Saveurs is van juni - oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.
Van november tot mei is het centrum van maandag – vrijdag geopend van 15.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur.
Gratis entree
Tel. +33 (0)546 495711
www.maisondelavigneetdessaveurs.com


Natuurgebied Marais Poitevin
Recentelijk is de streek Marais Poitevin, en in het bijzonder Marais Mouillé (ook bekend als het groene Venetië), uitgeroepen tot ‘Grand Site de France’. Hiermee is Marais Poitevin het zevende natuurgebied met deze titel. De jury beoordeelde het natuurgebied positief op het beschermen en herstellen van een kwetsbaar, aantrekkelijk landschap door o.a. beplanting en het zuiveren van de waterwegen. Het natuurpark van 18.533 hectare strekt zich uit over 24 gebieden (11 in Deux-Sèvres, 2 in Charente-Maritime en 11 in de Vendée) en trekt jaarlijks circa 700.000 bezoekers.
Na de bekroning tot ‘Grand site de France’ heeft het natuurgebied nog meer erkenning gekregen voor zijn acties om de kwaliteit van het erfgoed te behouden.
Recentelijk is Marais Poitevin door het ministerie van Toerisme en Atout France onderscheiden met de titel ‘Destination touristique Européenne d’excellence’. Uit het juryrapport komen de aanleg van duurzame fietsroutes en parkeerplaatsen, verbeteren van de bezienswaardigheden en aandacht voor eco-accommodaties naar voren als doorslaggevende factoren.
De consument vindt meer informatie op
www.parc-marais-poitevin.fr ;
www.marais-poitevin.fr ;
www.tourisme-deux-sevres.com


CHARMEHOTELS AAN DE KUST
De kust van Poitou-Charentes is rijk aan charmehotels. Deze karakteristieke en veelal kleinschalige accommodaties staan garant voor een bijzonder verblijf met persoonlijke benadering. Recentelijk heeft de regio er een aantal nieuwe charmehotels bij gekregen.

Hotel de Toiras in Saint-Martin-de-Ré, 1e vijfsterren hotel van Poitou-Charentes
Bij het haventje van Saint-Martin-de-Ré op het eiland Île de Ré ligt Hotel de Toiras. Het hotel is gecertificeerd als het eerste vijfsterren hotel van Poitou-Charentes. Hotel de Toiras is gevestigd in een 17e eeuwse residentie en beschikt over 20 kamers en suites, een wellness-suite en een restaurant. De kers op de slagroom is het recentelijk gerenoveerde Gabarets torentje, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Door de opknapbeurt is het hotel uitgebreid met een tweetal suites en een torenkamer met uitzicht op de haven. Na een renovatie van 2 jaar, opende het hotel zijn deuren in 2004. In november 2005 werd het hotel lid van Relais & Châteaux. Vandaag de dag is Hotel de Toiras één van de meest geliefde boetiekhotels van Île de Ré.
www.hotel-de-toiras.com


Nieuw hotel in 2011: Villa Clarisse
In april 2011 opent de eigenaar van Hotel de Toiras een nieuw verblijf: Villa Clarisse. Deze villa op vijfsterren niveau met diverse wellnessfaciliteiten ligt op drie minuten loopafstand van Hotel de Toiras.
Het hotel is gevestigd in een oud klooster uit de 16e eeuw. Villa Clarisse telt 5 suites en 4 kamers met originele elementen. Daarnaast is er een binnentuin, spa, overdekt zwembad en een wellness-suite  met hammam.
Tweepersoonskamers zijn te boeken  vanaf € 55,-
Un Hôtel en Ville
20 place du Maréchal Foch
17000 LA ROCHELLE
Tel. +33 (0)546 411575
www.unhotelenville.fr


Ontdek Hotel Napoléon op 20 minuten varen van Fouras
Na een periode van 3 jaar is de heropening van Hotel Napoléon op Île d’Aix een feit. De eigenaren, tevens de bezitters van Hotel l’Océan op Île de Ré, hebben Hotel Napoléon nieuw leven ingeblazen. De inrichting heeft een indrukwekkende
metamorfose ondergaan. Bij de designinrichting, gebaseerd op het eerste Keizerrijk, is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en elementen. Wie in dit kleinschalige hotel verblijft, geniet van een vriendschappelijke sfeer op een unieke locatie.
Een aantal kamers is dit jaar vernieuwd. Volgend jaar staan de overige kamers op de planning. Het bijbehorende restaurant ‘Chez Joséphine’ is in juni heropend en uitgebreid met een wijnkelder. In het restaurant worden uitsluitend huisgemaakte gerechten geserveerd. Hotel Napoléon is het hele jaar door geopend met uitzondering van 1 november - 26 december en 3 januari – 12 februari. Het eiland Île d’Aix is uitsluitend per boot bereikbaar.
www.hotel-ile-aix.com

POITOU-CHARENTES: EEN PERFECTE GOLFBESTEMMING
GOLFTIP: de greens van Charente
Wie graag een balletje slaat tijdens de vakantie, brengt een bezoek aan de twee 18 holes golfbanen in Angoulême en Cognac. Vanaf de golfbaan in Angoulême heb je een adembenemend uitzicht over de stad en in Cognac is de baan omgeven door wijnranken. In de omgeving van de golfbanen zijn diverse luxe accommodaties. Een 2-daags verblijf (1 nacht) in een bed & breakfast of hotel op basis van halfpension is beschikbaar vanaf € 142,- per persoon

Le Château des Forges: 27 holes golfclub in het hart van Poitou-Charentes
De 27 holes golfclub Le Château des Forges ligt rondom een prachtig kasteel en kleine residenties met ruime 3-sterren villa’s. Het landgoed strekt zich uit over 180 hectare. De golfbaan ligt in het centrum van het gelijknamige dorpje. In het laagseizoen biedt het golfparadijs gunstige tarieven voor gezinnen. In de periode 21 augustus – 22 oktober is de vanafprijs van een vierpersoonsvilla € 630,- per week.
Van 23 oktober – 24 december betaal je € 380,- per week.
Bij verblijf in een villa betalen volwassenen € 150,- voor een 7-daagse golfpas en kinderen tot 18 jaar € 75,- De golfbaan ligt circa 40 km ten westen van Poitiers.
www.golfdesforges.com

Golf International de la Prèze: 18 holes golfbaan in de vrije natuur
Golf International de la Prèze biedt golfliefhebbers een 18 holes wedstrijdbaan in een omgeving met heuvels, bossen en veel waterpartijen. De golfbaan beschikt over een interessant ‘pitch en put parcours’, een driving range en twee putting greens. Golf de la Prèze is aangesloten bij de Franse Golffederatie. De eerste 9 holes zijn in 1990 aangelegd, de andere 9 holes in 2004. De golfbaan strekt zich uit over 65 hectare en het heeft een totale lengte van 5.994 meter (par 72). In de directe omgeving zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Golf International de La Prèze ligt op ca. 40 km van Angoulême en ca. 70 km ten westen van Limoges.
www.golfdelapreze.com

 

Hotels in regio Poitou-Charentes


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com