Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Languedoc-Roussillon (Occitaans: Lengadòc Rosselhon) is een regio in het zuiden van Frankrijk. Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon.

Daarbij horen ook de landstreken Rouergue en Albigeois, de Cevennen met het Nationaal Park Cevennen, de Causses, de Camargue, de Minervois en de Vallée du Rhône. In de regio is Frans de officiële taal. Op regionale basis worden verder ook Catalaans en Occitaans gesproken. Kaart van Languedoc-Roussillon.....................

De regionale overheid trachtte in 2004 de regionaam te veranderen in 'Septimanie' (Septimanië). Dat was de naam die het gebied had onder Visigotische heerschappij. Als eerste stap werd Septimanie op alle logo's als een soort ondertitel naast de officiële naam Languedoc-Roussillon gezet. Dit was bedoeld als een tijdelijke maatregel zodoende in alle rust en kalmte de officiële naamswijzigingsprocedure kon opgestart worden. Echter, als gevolg van enorme kritiek op de naam, die volgens velen nooit meer geweest is dan een prestigeproject van regiopresident Georges Frêche, werd in oktober 2005 alweer afscheid genomen van Septimanie; de naamswijzigingsprocedure werd opgeschort en Septimanie verdween uit het officiële logo. De hele publiciteitscampagne om de nieuw geïntroduceerde naam te promoten koste de belastingbetaler een slordige 3 miljoen euro.[bron?] Heden ten dage profileert Languedoc-Roussillon zich als "la Région".


Aude

    * Carcassonne
    * Limoux
    * Narbonne

 Gard

    * Alès
    * Nîmes
    * Le Vigan

 Hérault

    * Béziers
    * Lodève
    * Montpellier

 Lozère

    * Florac
    * Mende

 Pyrénées-Orientales

    * Céret
    * Perpignan
    * Prades


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com