Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Languedoc-Roussillon (Occitaans: Lengadòc Rosselhon) is een regio in het zuiden van Frankrijk. Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon.

Daarbij horen ook de landstreken Rouergue en Albigeois, de Cevennen met het Nationaal Park Cevennen, de Causses, de Camargue, de Minervois en de Vallée du Rhône. In de regio is Frans de officiële taal. Op regionale basis worden verder ook Catalaans en Occitaans gesproken.  Heden ten dage profileert Languedoc-Roussillon zich als "la Région".

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Tramontana (meteorologie) Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Ga naar: navigatie, zoeken De typerende wolken die ontstaan door de tramontana; hier boven Leucate (Aude) in het zuiden van Frankrijk. Tramontana is een bijzondere windconditie die een eigen naam gekregen heeft. De tramontana (etymologie: van het Spaans "tras montaña" = langs de berg) is een droge, koude en sterke wind, die van het noord-westelijk waait in de regio Languedoc-Roussillon. Hij versnelt, door het Venturi-effect (Wet van Bernoulli), tijdens zijn doorgang tussen de Pyreneeën en het zuiden van het Centraal Massief. De tramontana komt meestal op na een periode van minder goed weer, waarna mooi weer volgt. De tramontana-wind haalt minimaal een windsnelheid van 3 beaufort, maar kan soms tot 9 beaufort waaien. Daardoor is hij aan de kust heel gewild bij ervaren windsurfers. Volgens de inwoners van de Languedoc-Roussillon waait de tramontana-wind steeds in een veelvoud van 3 dagen. In die zin is de tramontana vergelijkbaar met de mistral. Alleen de valleien waardoor de wind aangewakkerd wordt verschillen: De gebruikte doorgangen: * tramontana: tussen de Pyreneeën en het zuiden van het Centraal Massief * mistral: tussen het oosten van het Centraal Massief en het westen van de Alpen (de Rhônevallei) Ook de föhn valt in deze klasse van winden.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com