Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In de zomer van 2012 staat het thema Kunst & Cultuur centraal in de monding van de Loire.

De straten, pleinen, bars, winkels en alle openbare gelegenheden in de steden Nantes en St Nazaire worden onder de naam ‘Le Voyage à Nantes’ omgetoverd tot ware kunstwerken. Om alle speciale activiteiten en feestelijkheden extra onder de aandacht te brengen is Nantes op de Vakantiebeurs, van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari 2012, de Gastregio op het Frankrijk Paviljoen. Naast Nantes wordt het onderwerp Glamping op het paviljoen nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Deze nieuwe en luxe vorm van kamperen komt bij grote groepen toeristen steeds meer in zwang.
    

De beursbezoekers kunnen op het Frankrijk Paviljoen alles ontdekken over de historische Bretonse havenstad Nantes en kennismaken met lokale producten. Met gezellige proeverijen delen de exposanten hun passie met de bezoekers. De sfeer is letterlijk te proeven in de vorm van de meest heerlijke kazen en chocola tot aan smakelijke wijnen en crêpes.

‘Voyage à Nantes’
Nantes wordt gerekend tot de grootste culturele, artistieke en creatieve centra in Frankrijk. Het geschiedkundige, culturele en kunstzinnige gehalte van de stad krijgt gestalte in straten, op pleinen, in bars en winkels en in alle openbare gebouwen. Het kasteel van de hertogen van Bretagne, de grote mechanische constructies in het centrum en het monument ter herdenking van de slavernij zijn stuk voor stuk te bewonderen in de begeleide VVV-wandeling ‘Voyage à Nantes’. Heel speciaal is het monument ter herdenking van de afschaffing van de slavernij wat herinnert aan het verleden en aan de nieuwe ambitie om gelijkwaardige banden te waarborgen tussen Afrika, Europa en Amerika.

Galeries des Machines
De Galeries des Machines toont mechanische constructies geïnspireerd op de verhalen van de in Nantes geboren fantast/schrijver Jules Verne en op de uitvindingen van Leonardo da Vinci. In het hart van het middeleeuwse Nantes ligt het historische onderkomen, het Chateu, van de hertogin Anne de Bretagne waar nu ook het museum is ondergebracht gewijd aan de rijke geschiedenis van de stad.

Kunstroute
Langs de 60 km lange oevers van de Loire, die Nantes verbindt met Saint Nazaire, kunnen komende zomer prachtige kunstwerken worden bewonderd. Deze kunstroute kan pers fiets worden afgelegd of per auto in combinatie met uitstapjes te voet. Aan parkeergelegenheid is geen gebrek.

Carrousel des Mondes Marins
Nauw aan havenplaats Nantes verbonden is de Carrousel des Mondes Marins die komend toeristenseizoen wordt geopend. Hoe dieper de bezoeker in dit gebouw van drie verdiepingen afdaalt, des temeer dringt hij door in de wondere wereld van de diepzee en beleeft in de golfslag van een indrukwekkend bewegend decor de dieren van de onderwaterwereld.

Vluchtverbinding
Dankzij de directe vluchtverbinding vanaf Amsterdam is Nantes ook zeer geschikt voor kortere vakanties en stedentrips voor familiegroepen of bedrijven. Naast Nantes zijn er nog veel meer regio’s, steden en organisaties op de Vakantiebeurs present, zoals de Ardèche, Drôme, Gard, Auvergne, Aveyron, Aquitaine, Corsica, Dordogne-Périgord, Elzas, Franche-Comté, Gers, Les Landes, Limousin, Pays de Coquelicot, Poitou-Charentes, Port-Barcarès, Somme, Tarn, Tarn-et-Garonne, Var, Camping Contact, Camping Qualité Bourgogne, Chadotel, Corsica Camping, FRHPA Bourgogne, Simply Hotels, Le Mémorial de Caen, Les Paris Plus, SNCM. Meer informatie over deze exposanten is te vinden op de website van het Frans Bureau voor Toerisme www.franceguide.com/nl

Kamperen
Kamperen is als vanouds populair onder de Nederlanders. Met de auto op pad, tent achterin of met de caravan trekkend door het mooie Franse landschap is nog steeds razend populair. Maar de laatste jaren zijn in toenemende mate luxe stacaravans en compleet ingerichte bungalowtenten op veel campings te huur. De ochtendwandeling met toiletrol onder de arm is niet meer noodzakelijk nu veel bungalowtenten ook zijn uitgerust met eigen toilet en soms zelfs een badkuip. Dat geldt ook voor de stacaravans, die ruimte en comfort bieden. Kortom: dat is ‘glamping’. Maar ook het bijzondere verblijf in comfortabele boomhutten in onder dit begrip te scharen. Glamping is een van de speerpunten in het Frankrijk Paviljoen waar een uitgebreide brochure van het ‘glamping’ fenomeen beschikbaar is.

Alpe d’HuZes
Natuurlijk worden ook tal van evenementen in Frankrijk in de schijnwerpers gezet. In de week van 28 april en 5 mei wordt in Val Thorens de Hollandse Sneeuwweek gehouden, een feestweek met skiën, snowboarden, relaxen en aprèski die al vanaf 1991 wordt georganiseerd. Val Thorens is ook in de Voorjaars- en de Meivakantie sneeuwzeker. Ook aandacht in het Franse Paviljoen voor de Alpe d’HuZes, een Nederlandse actie om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Gestart in 2006 met 66 wielrenners trokken in 2011 ruim drieduizend deelnemers, waaronder ook lopers, de fameuze berg op en brachten het recordbedrag binnen van ruim 20 miljoen euro. In 2012 staat Alpe d’HuZes op 6 en 7 juni op het programma.

Stabiel
Frankrijk is voor massa’s Nederlandse toeristen nog steeds het vakantieland bij uitstek. Vorig jaar noteerde la douce France volgens Travel Scan een bezoekerswinst uit ons land van 15 procent. De verwachting is dat het aantal Nederlanders dat de vakantie hier doorbrengt in 2012 stabiel blijft.

Huizen van Belvilla


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com