Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

1.Overweldigende kustlijn Met 2700 km kust is de variatie enorm. De ruige kusten van de Finistère, de lange zandstranden in de Morbihan en de Roze Granietkust bij Perros-Guirec; ze zijn allemaal de moeite waard om te bekijken.

2. Karakteristiek erfgoed Bretagne telt veel karakteristieke steden en dorpen, zoals Dinan, Rennes en Quimper. Typerend voor de Bretonse stadsaanzichten zijn de houten vakwerkhuizen, die je nog in veel stadcentra ziet.

3. Smakelijke keuken Voor een goede maaltijd zit je in Bretagne altijd goed. Of het nu een goed gevulde crêpe is, of een bord met verse vis uit eigen zee, de smaak zal er niet om liegen.

4. Behoud van eigen cultuur In Bretagne kom je nog geregeld Keltische symbolen als de Triskell tegen, evenals de menhirs (recht opstaande stenen) en dolmens (stenen grafmonumenten); monumenten met een Keltische oorsprong.

5. Krachtgevend landschap De bosrijke binnenlanden hebben een krachtgevende werking op haar bezoekers. Een wandeling door het bos van Broceliande of bovenop de Monts D’arrées geeft de mens een extra boost voor de dag.

6. Aangenaam klimaat Het zachte zeeklimaat en de vele microklimaten zijn aangenaam voor de bezoekers. De getijden en de wind veranderen de lucht en het seizoen meerdere keren per dag.

7. Rustgevende Thalassocentra In Roscoff in de Finistère werd werelds eerste thalassocentrum geopend. Tegenwoordig kan men hier in 13 verschillende centra terecht voor een behandeling met zeewater en algen.

8. Swingende Festivals Oude en nieuwe muziek en combinaties daarvan; overal is een festival voor. Frankrijks grootste muziekfestival Les Vieilles Charues in Carhaix of een traditioneel Fest-Noz in Lorient.

9. Inspirerende activiteiten Met 80 km per uur strandzeilen over de stranden van Saint-Malo of staand paddelen op een surfboard bij Perros-Guirec; geen enkele sport is Bretagne te gek.

10.Mysterieuze mythes en legendes Elke plek hier heeft zijn eigen geschiedenis. In het bos van Broceliande vind je de voetstappen van Tovenaar Merlijn en Koning Arthur en op de vuurtoren van Eckmühl hebben Tristan en Isolde elkaar tot in het eeuwige gevonden.

http://www.bretagne-vakantie.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com